Planta care te scapă de herpes. Lidia Fecioru: Se retrage instantaneu

Sonia Baciu |
Data publicării:
planta care te scapa de herpes. FOTO: Freepik @New Africa
planta care te scapa de herpes. FOTO: Freepik @New Africa

Lidia Fecioru a dezvăluit planta care te scapă de herpes. Vezi ce alte beneficii mai are pentru sănătate.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit planta cu proprietăți benefice pentru herpes, prin calmarea senzației de arsură dată acesta, precum și cu rezultate importante asupra sistemului nervos și a tensiunii arteriale.

”Tinctura de valeriană este foarte bună pentru a vindeca herpesul. Când simțim că avem o mâncărime (n.r. arsură) la gură, dar să nu uităm că avem herpes și pe părțile de jos, și mai avem și Zona Zoster, care este virusul herpetic.

În momentul în care începe să ne piște puțin, luăm pe vată și tamponăm foarte bine timp de 2-3 minute cu tinctura de valeriană, de 4-5 ori. Se retrage instantaneu.

Dacă ne stresăm, putem pune câteva picături în apă și putem bea, ca să ne liniștească sistemul nervos. Valeriana este bună și pentru tensiunea arterială, dar în special pentru sistemul nervos”, a explicat Lidia Fecioru la Antena 3, în cadrul rubricii Leacul Zilei de la Adevăruri Ascunse.

Vezi și: Varicela și herpesul, factori de risc pentru Alzheimer. Medic: Pot duce la neuroinflamare

Care sunt beneficiile valerianei

Valeriana, cunoscută științific sub numele de Valeriana officinalis, este o plantă cu flori care crește în Europa, Asia și America de Nord, fiind utilizată ca remediu natural pentru tratarea insomniei.

Utilizarea rădăcinii de valeriană datează încă din Antichitate, fiind remarcată de Hipocrate pentru a trata durerile de cap, nervozitatea, tremurul și palpitațiile inimii.

Valeriana este disponibilă sub forma de ceaiuri, extracte, tincturi, capsule, tablete și uleiuri esențiale.

Efectele terapeutice ale valerianei se remarcă datorită interacțiunii sale cu acidul gamma-aminobutiric (GABA), un neurotransmițător inhibitor central care ajută la reglarea impulsurilor nervoase din creier și sistemul nervos. Cercetătorii au arătat că nivelurile scăzute de GABA sunt asociate cu apariția stresului cronic, a anxietății și a problemelor cu somnul.

2. -imagine fara descriere- (300837200_591324775814686_1121746701598603281_n_62425500.jpg)Valeriana officinalis. FOTO: Freepik @chelyshevaelena

Beneficiile valerianei sunt:

- combate insomnia îmbunătățind calitatea somnului;

- ameliorează simptomele anxietății;

- efect sedativ eficient;

- adjuvant în sindromul premenstrual;

- reduce simptomele menopauzei;

- ameliorează simptomele sindromului picioarelor neliniștite;

- ajută la ameliorarea tulburărilor digestive;

Alte beneficii ale consumului de valeriană au fost observate în cazul de:

- sindrom de stres tibial;

- migrene și dureri de cap;

- durere articulară în artrită;

- durere sciatică;

- palpitații cardiace;

- depresie în tulburarea bipolară;

- sindromul oboselii cronice;

- convulsii;

- epilepsie, notează WebMD.

Care sunt contraindicațiile în folosirea valerianei

Valeriana este contraindicată în cazul hipersensibilității la aceasta, în sarcină, alăptare și la copiii sub 12 ani. De reținut că valeriana nu se asociază cu antidepresive, sedative și hipnotice de sinteză, potrivit lucrării Plante medicinale de la A la Z.

Ca efecte adverse au fost semnalate: greață, spasme abdominale și uneori reacții minore hepatotoxice. Dozele mari pot accentua senzația de oboseală, pot determina amețeli. La supradozare (mai mare de circa 20 de ori decât doza terapeutică), pot apărea vedere încețoșată, modificări ale ritmului cardiac, cefalee, neliniște, midriază, tremur al mâinilor.

Utilizarea concomitentă cu anticoagulante și curcumină poate crește riscul de hemoragii.                  

Herpesul: cauze și simptome. STRESUL poate declanșa activarea sa

Herpesul oral este o infecție cauzata de virusul herpes simplex - VHS. Infecția cu virusul herpes simplex provoacă leziuni dureroase la nivel bucal - pe buze, gingii, limbă, cerul gurii și în interiorul cavității bucale.

Virusul herpes simplex este un virus contagios care poate fi transmis de la o persoană la altă prin contact direct. De altfel, copiii pot fi afectați de herpesul oral VHS -1 datorită contactului timpuriu cu un adult care are o infecție, urmând apoi să poarte virusul cu ei pentru tot restul vieții, notează WebMD.

Leziunile bucale apar cel mai frecvent la copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani, dar pot afecta oamenii aflați la orice vârstă și în orice moment al anului.

Infecția cu herpes simplex are 3 etape

Infecție primară: Virusul intră în piele sau mucoasă și se reproduce. În această etapă, se pot dezvoltă leziuni orale și alte simptome, cum ar fi febra.

Latentă: De la locul infectat, virusul se mută la o masă de țesut nervos în coloana vertebrală numită ganglionul rădăcinii dorsale sau ganglionul spinal, loc în care virusul se reproduce din nou și devine inactiv.

Recurentă: În condiții de stres emoțional sau fizic, virusul se poate reactiva și poate provoca noi leziuni și simptome.

Cauzele apariției herpesului

Herpes simplex este un virus ADN care provoacă leziuni sub forma de vezicule grupate în buchet, umplute cu lichid, în și în jurul gurii. Herpesul poate apărea și în diferite părți ale corpului, cel mai frecvent pe organele genitale.

Există două tipuri de virus herpes simplex:

VHS-1 - provoacă în primul rând herpes oral (mai rar poate apărea și la nivel genital), manifestându-se prin leziuni în jurul gurii și pe față, fiind responsabil de aproximativ 80% din cazurile de infecții herpetice orale;

VHS-2 este, în general, responsabil pentru focarele de herpes genital. Citește mai departe AICI.

Zona Zoster este boala infecțioasă cauzată de virusul varicelo-zosterian, același agent patogen care determină și varicela în perioada copilăriei, aceasta fiind de fapt reactivarea virusului care a cauzat varicela în copilărie. Trebuie reamintit că atât pentru varicelă, cât și pentru Zona Zoster există vaccinuri.

Vezi și: Care este schema de vaccinare pentru adulți. Azoicăi: Vaccinul care trebuie repetat din 10 în 10 ani! Încercăm să-l avem și în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel