Pune cuburi de gheață în ghivece. Trucul dezvăluit de grădinarii cu experiență

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pune cuburi de gheață în ghivece. Trucul dezvăluit de grădinanii cu experiență. Foto: Freepick @Racool_studio
Pune cuburi de gheață în ghivece. Trucul dezvăluit de grădinanii cu experiență. Foto: Freepick @Racool_studio

Pune cuburi de gheață pe pământul din ghivece. Udarea plantelor este o necesitate, mai ales odată cu sosirea zilelor însorite.

Pe lângă faptul că menține plantele hidratate și răcoroase, apa transportă și substanțele nutritive din sol către celulele plantelor. Pentru a uda plantele, unele gospodine apelează la cuburi de gheață. Acest truc simplu a câștigat rapid popularitate.

Planta care te scapă de tuse și de inflamații. Fecioru: Două căni de ceai pe zi ajută

Sunt mai multe tehnici pentru a uda plantele de cameră. Poți alege tehnica tradițională de udat sau poți folosi cuburi de gheață. Într-adevăr, cuburile de gheață, puse în ghiveciul plantelor, aduc mai multe avantaje.

De ce este important să uzi plantele cu cuburi de gheață?

Udarea plantelor cu cuburi de gheață  ajută la prevenirea udării excesive. Într-adevăr, chiar dacă este cald, este important să îi asiguri plantelor cantitatea de apă de care au nevoie, fără exces. Excesul de apă poate îneca rădăcinile plantei și le poate face să putrezească. Prin folosirea cuburilor de gheață, apa va fi eliberată încet și treptat, iar planta va putea absorbi mai bine apa pe care o primește și va fi bine irigată.

Moringa, un super aliment, bun pentru sănătate: Proprietăți și contraindicații

De asemenea, cuburile de gheață îți permit să  controlezi mai bine cantitatea de apă pe care o dai plantelor, mai ales că un cub de gheață conține 30 ml apă. Asigurând plantelor  cantitatea de apă de care au nevoie, vei evita apa stagnantă în farfuriile ghivecelor. Pentru a depăși acest inconvenient, se recomandă, de asemenea,  să alegi un vas care are găuri de drenaj și pune un strat de pietricele de lut în partea de jos.

Udarea plantelor cu flori cu cuburi de gheață este, de asemenea, eficientă  în prevenirea revărsării și a scurgerilor de apă,  mai ales atunci când udați plantele suspendate. Într-adevăr, punând cuburi de gheață pe sol, apa care curge se înfiltrează bine în sol și hidratează rădăcinile, fără riscul de a se revărsa.

Ce precauții trebuie luate atunci când uzi plantele  cu cuburi de gheață?

Pentru a reuși cu acest tip de udare  și a profita de beneficiile acestei tehnici, este important  să nu pui cuburile de gheață  aproape de rădăcini,  tulpină sau frunze.

Lămâia nu trebuie să lipsească din casă. Zece rețete de frumusețe cu acest fruct citric

De asemenea, asigură-te că alegi cantitatea potrivită de cuburi de gheață  pentru a hidrata în mod corespunzător plantele. Dacă, de exemplu, folosești doar 2 sau 3 cuburi de gheață pentru a hidrata o plantă mai mare, acestea s-ar putea dovedi a fi insuficiente și, prin urmare, nu o vor hidrata în mod corespunzător.  Evită să uzi plantele cu cuburi de gheață în timpul unui val de căldură, pentru a nu le provoca un șoc termic, care ar putea deteriora sistemul radicular al plantei. Mai mult, reține că nu este recomandată folosirea cuburilor de gheață pentru a uda plantele sensibile la frig sau la variațiile de temperatură.  

Cum știi dacă o plantă are nevoie de udare?

Nu toate plantele au aceleași nevoi de apă. Într-adevăr, plantele tropicale apreciază umiditatea și trebuie să fie udate în mod regulat,  spre deosebire de suculentele  care pot supraviețui în climatele aride și uscate. Acestea au capacitatea de a stoca apă, datorită frunzelor lor groase și cărnoase.

Ține insectele departe de casă cu un ingredient ieftin din bucătărie

Pentru a afla dacă planta ta are nevoie de udare, bagă un creion în sol și apoi trage-l afară. Dacă observi bucăți de sol lipite de lemnul creionului, înseamnă că solul  este încă umed. Pe de altă parte, dacă creionul este curat, înseamnă că solul este uscat și planta trebuie udată.Datorită cuburilor de gheață, vei putea controla udarea plantelor și vei evita excesele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel