Rețeta celebrului ceai de ghimbir și turmeric pentru slăbit

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ghimbir
Ghimbir

Atât ghimbirul, cât și turmericul au numeroase beneficii pentru sănătate. Însă, combinate devin un puternic "dușman" al kilogramelor în plus datorită proprietăților lor antioxidante și termogene care favorizează arderea grăsimilor. 

Beneficiile turmericului pentru pierderea în greutate

 

Turmericul, un condiment cu multiple virtuți, poate să ajute la pierderea în greutate prin stimularea digestiei. Antioxidant puternic, turmericul luptă împotriva îmbătrânirii celulare și acționează la fel de bine ca un antiinflamator asupra organismului. În plus, calmează durerile articulare și crampele abdominale și ajută la reducerea nivelului de colesterol. 

Beneficiile ghimbirului pentru pierderea în greutate

 

Gingerolul prezent în ghimbir ajută la accelerarea metabolismului. Drept urmare, permite corpului să ardă grăsimi fără a uita efectul de termogeneză (care crește temperatura corpului). Ghimbirul mai este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, ajutând la calmarea inflamației digestive. 

Beneficiile ceaiului de ghimbir și turmeric

 

Acest ceai ajută la întărirea sistemului imunitar și chiar a funcțiilor cognitive datorită prezenței niacinei, fosforului și potasiului. De asemenea, protejează inima și previne riscurile cardiovasculare.

Datorită proprietăților sale de detoxifiere, ceaiul de ghimbir și turmeric ajută la eliminarea toxinelor din corp. 

Iată cum se prepară

Ingrediente:

2 lingurițe de pudră de turmeric (10 g)
2 linguri de ghimbir (30g)
1 lingură de miere (25 g)
2 căni de apă (500 ml)

Mod de preparare:

Curăță ghimbirul, dă-l prin răzătoare și pune-l într-o oală cu apă până fierbe.

Ia oala de pe foc, strecoară lichidul, peste care pune pudra de curcuma. Consumă ceaiul pe tot parcursul zilei 

Important:

Ghimbirul este contraindicat femeilor însărcinate și care alăptează sau persoanelor care suferă de diabet sau boli de sânge.

Consumul de curcumă nu este recomandat persoanelor care suferă des de infecții urinare sau care se află sub tratament. Fiind și un diluant puternic al sângelui, nu este recomandat în caz de intervenție chirurgicală sau tratament cu substanțe anticoagulante.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel