Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Atât ghimbirul, cât și turmericul au numeroase beneficii pentru sănătate. Însă, combinate devin un puternic "dușman" al kilogramelor în plus datorită proprietăților lor antioxidante și termogene care...
Turmericul, un condiment cu multiple virtuți, poate să ajute la pierderea în greutate prin stimularea digestiei. Antioxidant puternic, turmericul luptă împotriva îmbătrânirii celulare și acționează la fel de bine ca un antiinflamator asupra organismului. În plus, calmează durerile articulare și crampele abdominale și ajută la reducerea nivelului de colesterol.
Gingerolul prezent în ghimbir ajută la accelerarea metabolismului. Drept urmare, permite corpului să ardă grăsimi fără a uita efectul de termogeneză (care crește temperatura corpului). Ghimbirul mai este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, ajutând la calmarea inflamației digestive.
Acest ceai ajută la întărirea sistemului imunitar și chiar a funcțiilor cognitive datorită prezenței niacinei, fosforului și potasiului. De asemenea, protejează inima și previne riscurile cardiovasculare.
Datorită proprietăților sale de detoxifiere, ceaiul de ghimbir și turmeric ajută la eliminarea toxinelor din corp.
Iată cum se prepară
Ingrediente:
2 lingurițe de pudră de turmeric (10 g)
2 linguri de ghimbir (30g)
1 lingură de miere (25 g)
2 căni de apă (500 ml)
Mod de preparare:
Curăță ghimbirul, dă-l prin răzătoare și pune-l într-o oală cu apă până fierbe.
Ia oala de pe foc, strecoară lichidul, peste care pune pudra de curcuma. Consumă ceaiul pe tot parcursul zilei
Important:
Ghimbirul este contraindicat femeilor însărcinate și care alăptează sau persoanelor care suferă de diabet sau boli de sânge.
Consumul de curcumă nu este recomandat persoanelor care suferă des de infecții urinare sau care se află sub tratament. Fiind și un diluant puternic al sângelui, nu este recomandat în caz de intervenție chirurgicală sau tratament cu substanțe anticoagulante.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.