Semințele de rodie: de ce sunt atât de bune pentru tine

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tip de semințe comestibile care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație sunt semințele de rodie. Bogate în vitamine, antioxidanți, fibre, aceste semințe pot fi consumate crude sau adăugate în rețete, pentru un plus de aromă și culoare. 

Câteva lucruri interesante despre rodie:

- Cuvântul rodie înseamnă măr cu multe semințe.

- Rodiile pot trăi peste 200 de ani.

- O rodie poate conține peste 1.000 de semințe.

- În Grecia Antică și Roma, rodia simboliza fertilitatea.

- În Roma antică, sucul de rodie era folosit pentru a vindeca infertilitatea.

Semințele de rodie sunt o sursă excelentă de mai mulți nutrienți, inclusiv vitamina K, vitamina C, folat și potasiu. În plus, sunt sărace în calorii, ceea ce le face o gustare delicioasă și ideală pentru oricine își urmărește greutatea. Semințele de rodie sunt, de asemenea, bogate în fibre, principalele tipuri de fibre sunt celuloza și lignina. Semințele conțin diverși acizi fenolici și polifenoli, inclusiv flavonoide, taninuri și lignani.

Acum, când știi că semințele de rodie sunt o sursă excelentă de nutrienți și vitamine, să vedem de ce aceste semințe roșii mici și suculente sunt bune pentru tine. 

Semințele de rodie sunt bune pentru tine?

 

Răspunsul simplu este DA!

Conțin antioxidanți - Fructele de rodie și sucul său sunt pline de antioxidanți. Consumate simplu sau sub formă de suc, semințele de rodie oferă o doză mare de vitamine și antioxidanți.

Iată un fapt științific interesant. Potrivit unei recenzii publicate în Advanced Biomedical Research, sucul de rodie are niveluri antioxidante mai ridicate decât vinul roșu și ceaiul verde. Acest număr mare de antioxidanți ajută la protejarea organismului împotriva inflamației.

Scad tensiunea arterială - Semințele de rodie te pot ajuta să îți menții tensiunea arterială scăzută, dar reține că nu sunt un remediu miraculos și nu pot înlocui medicamentele. O revizuire publicată în Frontiers in Pharmacology a evaluat efectele vasculoprotectoare ale rodiei. Rezultatele au arătat că fitochimicalele și antioxidanții din acest fruct contribuie la protejarea împotriva hipertensiunii și a complicațiilor sale.

De asemenea, un studiu din 2013 a raportat că consumul de suc de rodie ar putea scădea tensiunea arterială sistolică și diastolică cu 6%, respectiv 7% la cei cu tensiune arterială crescută.

Îmbunătățesc sănătatea inimii - Sucul din semințe de rodie conține niveluri antioxidante mai ridicate decât multe alte sucuri de fructe, care ar putea ajuta la împiedicarea acumulării de colesterol în artere, pentru cei cu risc de boli de inimă.

Afrodiziac natural - Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale semințelor de rodie. În multe culturi, rodiile au fost asociate cu fertilitatea.

Cu toate acestea, astăzi, potrivit unor studii recente, cum ar fi studiul de la Universitatea Queen Margaret, s-a constatat că sucul natural de rodie a crescut nivelul de testosteron cu o medie de 24%, ceea ce poate duce la creșterea dorinței sexuale.

Combat infecțiile bacteriene - Din cele mai vechi timpuri, semințele de rodie au fost utilizate pentru tratarea mai multor afecțiuni, inclusiv infecții microbiene, diaree, hemoragii și infecții respiratorii.

Pot oferi pielii o strălucire naturală - Antioxidanții din semințele de rodie nu numai că distrug radicalii liberi, dar ajută și la curățarea pielii și la eliminarea toxinelor și a murdăriei.

Sucul de rodie este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C care, atunci când este aplicat local, poate îmbunătăți textura pielii. Consumul zilnic de semințe de rodie are efecte benefice pentru piele, care devine curată și strălucitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel