"Slăbim cu ciorbă, salate și iaurt, nu cu semințe". Bilic, mesaj tranșant: Da, din păcate tot ce e bun, îngrașă
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care ne ajută să slăbim, de fapt.
"Stomacul nostru nu știe să numere caloriile, este impresionat doar de volum. Simțim că ne-am săturat doar atunci când stomacul este plin!
Însă nu e totuna dacă mâncăm cașcaval sau frunze de salată.
Alegeți produse pline de apă sau aer, cu volum mare și calorii puține.
Slăbim cu ciorbă, salate și iaurt, nu cu semințe, brânzeturi și mezeluri. Da, din păcate tot ce e bun, îngrașă", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.
Alimentul considerat "o extra carne". Bilic: Grav este că uităm să îl includem în dietă
”Ultima fiță în materie de nutriție” pare să fie mini-conserva cu leguminoase, ce nu ar trebui să lipsească din nicio poșetă, afirmă medicul nutriționist Mihaela Bilic. De altfel, aceasta consideră că este benefică nu doar pentru sănătate, cât și pentru a reduce risipa alimentară.
”Mini conservele, un “accesoriu” la modă când vine vorba de alimentație sănătoasă!
“Ce cară femeile în poșetă?” se întreabă mereu bărbații, cu un amestec de curiozitate și ironie? Adevărul e că poșeta unei femei este mai ceva ca Peștera lui Ali-Baba, poți să găsești în ea cele mai surprinzătoare și atipice lucruri… de care însă avem mare nevoie! Și dacă până acum poșeta a avut chiar și rol de trusă de prim ajutor sau kit de bricolaj, aflați că mai nou poșeta ține loc de cămară! Da, nu râdeți, ultima fiță în materie de nutriție este să ai mereu la îndemână o mini conservă.
Ești la cură de slăbire și salata pe care ți-ai comandat-o e un munte de frunze verzi? Nicio problemă, adaugi peste ea o conservă de năut și masa devine echilibrată și hrănitoare. Cauți o sursă practică de fibre, minerale și vitamine? 3 linguri de fasole neagră fiartă bine la aburi acoperă necesarul zilnic. Vrei să elimini glutenul din dietă și nu ai o garnitură potrivită pentru carnea la grătar? Conserva de quinoa e partenerul perfect. Chef de o gustare sănătoasă, fără zahăr și multe calorii? Boabele de porumb dulce sunt pe placul oricui.
Cu toții știm ce importante sunt leguminoasele într-o alimentație echilibrată, mai grav este că în practică uităm să le includem în dietă. Bunicii noștri n-au aflat de la nutriționiști că e bine să mănânci leguminoase măcar de 2 ori pe săptămână, pe ei nevoia i-a învățat să mănânce fasole mai des decât carne. Nici vegani nu e nevoie să devenim ca să fim sănătoși, esențial e să alternăm sursele de proteine animale cu cele vegetale”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de socializare.
Leguminoasele, produsul ”2 în 1”
”Mie-mi place să spun că leguminoasele sunt un produs “2 în 1”: au proteine hrănitoare (ca în carne/pește/ou), dar și carbohidrați care dau energie, similar cu cereale/pâine/paste. Avantajul este că nu conțin gluten și au indice glicemic mic (amidonul din compoziția lor se absoarbe lent în sânge). Înainte spuneam că fasolea e “carnea săracului”. Însă carnea nu are fibre, în timp ce toate aceste boabe sunt o sursă importantă de fibre, vitamine și minerale…deci o “extra-carne”!
Dacă sunteți mai catolici decât Papa veți spune că proteinele vegetale sunt incomplete, de calitate inferioară, față de proteinele animale. De acord, dar și pentru asta avem o soluție: asocierea dintre cereale și leguminoase acoperă tot spectrul de aminoacizi esențiali. Adică? Mâncăm fasole cu porumb sau năut cu quinoa și avem un meniu vegetarian complet echilibrat”, a mai scris nutriționistul.
-
Cele 5 tipuri de somn. Ce spune felul în care dormi despre sănătate21.12.2025, 21:34
-
Schimbări majore în diagnosticul hipertensiunii arteriale21.12.2025, 20:55
-
Mitul celor 10.000 de pași pe zi, demontat de cercetări științifice21.12.2025, 19:22
-
-
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar21.12.2025, 17:35
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
