Slăbire. Patru grăsimi sănătoase care nu trebuie să lipsească din dietă

Adisa Codruț |
Data publicării:

Dacă încercați să pierdeți câteva kilograme, nu trebuie să renunțați total la grăsimi. Iată care sunt grăsimile benefice pentru slăbit. 

1. Avocado

Avocado este combinația sănătoasă de grăsimi și fibre. O porție de avocado are 4,5 grame de fibre și 9 grame de grăsimi, conform USDA.

 

 

2. Somon

Da, consumul de pește este benefic pentru sănătate și siluetă, în general, dar somonul (și câțiva alți pești, cum ar fi tonul și sardinele), pot aduce chiar mai multe beneficii. Aceste tipuri specifice de pește conțin acizi grași omega-3 care contribuie la îmbunătățirea rezistenței la leptină, potrivit unui articol din iulie 2015 publicat în Today's Dietitian.

 


3. Nucile

Nucile sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase - pot avea până la 80 la sută grăsimi, conform Clinicii Mayo. Consumul de nuci este benefic pentru inimă, deoarece ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL și la reducerea inflamației legate de bolile cardiovasculare. 

4. Ulei de masline

Uleiul de măsline vă poate ajuta  să vă gestionați mai bine greutatea corporală. Este un element esențial al dietei mediteraneene, la urma urmei, care a fost recunoscută drept una dintre cele mai sănătoase și mai cercetate diete pe care le putem urma.

Cercetătorii au analizat 11 studii clinice randomizate diferite care abordează uleiul de măsline și controlul greutății și au concluzionat că o dietă îmbogățită cu ulei de măsline a dus la o reducere mai mare a greutății decât o dietă fără, potrivit unei meta-analize din noiembrie 2018 publicată în Revista Española de Salud Pública.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel