Super alimente, cu puteri magice. Cu siguranță nu știai

Somonul, fructele de pădure, broccoli, migdalele și strugurii sunt printre superstarurile lumii dietetice. Dar nu sunt singurele cu puteri nutriționale mari. Multe alimente care nu au câștigat statutul de celebritate sunt, de asemenea, vrednice de un loc în regimul tău alimentar.

Conopidă

Ca și alte legume crucifere, conopida este o sursă bună de vitamina C și fibre. La fel ca broccoli, are, de asemenea, o substanță chimică naturală numită sulforafan, care poate avea efecte împotriva cancerului, potrivit testelor de laborator efectuate la animale. 

Sardine

Acesti pești mici au o valoare nutrițională mare. Sardinele sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, vitamina B12 si vitamina D.

Sfeclă

Aceste legume rădăcinoase colorate arată dur în exterior, dar sunt mai moi și mai dulci când sunt gătite. Sfecla este bogată în antioxidanți, care pot ajuta la protejarea împotriva cancerului și a altor boli cronice. În plus, sucul lor, care este bogat în nitrați, s-a dovedit că reduce tensiunea arterială și crește fluxul de sânge către creier. 

Anghinare

Poate fi gătită, coaptă sau mâncată pur și simplu. Are aproximativ 60 de calorii și aproape nicio grăsime, dar și bogată în fibre, fiind un aliat de încredere în curele de slăbire. 

Kefir

Această formă dulce de lapte fermentat a constituit, mulți ani, sursă de hrană pentru locuitorii din Munții Caucaz. Kefirul este bogat în bacterii "bune" numite probiotice. De asemenea, este studiat pentru efectele sale antiinflamatorii și anti-canceroase. 

Linte 

Lintea nu este la fel de populară ca fasolea, dar se află în topul celor mai bune alimente sănătoase. Poate fi un substitut al cărnii, fiind excelentă în supe sau tocane. Lintea este bogată în proteine și fibre și săracă în grăsimi.  

Alge marine 

Dacă nu ești un fan al sushi-ului, algele s-ar putea să nu-ți fi trecut prin minte. Deoarece absorb nutrienți din mare, algele marine sunt bogate în multe vitamine și minerale, în special calciu și fier. Sunt, de asemenea, bogate în proteine și au conținut scăzut de grăsimi. 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel