Super alimente, cu puteri magice. Cu siguranță nu știai

Somonul, fructele de pădure, broccoli, migdalele și strugurii sunt printre superstarurile lumii dietetice. Dar nu sunt singurele cu puteri nutriționale mari. Multe alimente care nu au câștigat statutul de...
Conopidă
Ca și alte legume crucifere, conopida este o sursă bună de vitamina C și fibre. La fel ca broccoli, are, de asemenea, o substanță chimică naturală numită sulforafan, care poate avea efecte împotriva cancerului, potrivit testelor de laborator efectuate la animale.
Sardine
Acesti pești mici au o valoare nutrițională mare. Sardinele sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, vitamina B12 si vitamina D.
Sfeclă
Aceste legume rădăcinoase colorate arată dur în exterior, dar sunt mai moi și mai dulci când sunt gătite. Sfecla este bogată în antioxidanți, care pot ajuta la protejarea împotriva cancerului și a altor boli cronice. În plus, sucul lor, care este bogat în nitrați, s-a dovedit că reduce tensiunea arterială și crește fluxul de sânge către creier.
Anghinare
Poate fi gătită, coaptă sau mâncată pur și simplu. Are aproximativ 60 de calorii și aproape nicio grăsime, dar și bogată în fibre, fiind un aliat de încredere în curele de slăbire.
Kefir
Această formă dulce de lapte fermentat a constituit, mulți ani, sursă de hrană pentru locuitorii din Munții Caucaz. Kefirul este bogat în bacterii "bune" numite probiotice. De asemenea, este studiat pentru efectele sale antiinflamatorii și anti-canceroase.
Linte
Lintea nu este la fel de populară ca fasolea, dar se află în topul celor mai bune alimente sănătoase. Poate fi un substitut al cărnii, fiind excelentă în supe sau tocane. Lintea este bogată în proteine și fibre și săracă în grăsimi.
Alge marine
Dacă nu ești un fan al sushi-ului, algele s-ar putea să nu-ți fi trecut prin minte. Deoarece absorb nutrienți din mare, algele marine sunt bogate în multe vitamine și minerale, în special calciu și fier. Sunt, de asemenea, bogate în proteine și au conținut scăzut de grăsimi.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.