Super alimente, cu puteri magice. Cu siguranță nu știai

Somonul, fructele de pădure, broccoli, migdalele și strugurii sunt printre superstarurile lumii dietetice. Dar nu sunt singurele cu puteri nutriționale mari. Multe alimente care nu au câștigat statutul de...
Conopidă
Ca și alte legume crucifere, conopida este o sursă bună de vitamina C și fibre. La fel ca broccoli, are, de asemenea, o substanță chimică naturală numită sulforafan, care poate avea efecte împotriva cancerului, potrivit testelor de laborator efectuate la animale.
Sardine
Acesti pești mici au o valoare nutrițională mare. Sardinele sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, vitamina B12 si vitamina D.
Sfeclă
Aceste legume rădăcinoase colorate arată dur în exterior, dar sunt mai moi și mai dulci când sunt gătite. Sfecla este bogată în antioxidanți, care pot ajuta la protejarea împotriva cancerului și a altor boli cronice. În plus, sucul lor, care este bogat în nitrați, s-a dovedit că reduce tensiunea arterială și crește fluxul de sânge către creier.
Anghinare
Poate fi gătită, coaptă sau mâncată pur și simplu. Are aproximativ 60 de calorii și aproape nicio grăsime, dar și bogată în fibre, fiind un aliat de încredere în curele de slăbire.
Kefir
Această formă dulce de lapte fermentat a constituit, mulți ani, sursă de hrană pentru locuitorii din Munții Caucaz. Kefirul este bogat în bacterii "bune" numite probiotice. De asemenea, este studiat pentru efectele sale antiinflamatorii și anti-canceroase.
Linte
Lintea nu este la fel de populară ca fasolea, dar se află în topul celor mai bune alimente sănătoase. Poate fi un substitut al cărnii, fiind excelentă în supe sau tocane. Lintea este bogată în proteine și fibre și săracă în grăsimi.
Alge marine
Dacă nu ești un fan al sushi-ului, algele s-ar putea să nu-ți fi trecut prin minte. Deoarece absorb nutrienți din mare, algele marine sunt bogate în multe vitamine și minerale, în special calciu și fier. Sunt, de asemenea, bogate în proteine și au conținut scăzut de grăsimi.
-
Secretele percepțiilor comune. Ce se întâmplă în creier16.10.2025, 11:53
-
-
CNAS, anunț de ultimă oră pentru asigurați16.10.2025, 09:09
-
-
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.