Te ajută oțetul de mere să slăbești dacă-l bei dimineața? Ce zic studiile

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Oțetul de mere, beneficii. Foto: Pixabay
Oțetul de mere, beneficii. Foto: Pixabay

Experții în sănătate recunosc beneficiile consumului de oțetului de mere, dar nu există dovezi științifice solide care să sugereze că favorizează pierderea în greutate.

Consumul de oțet de cidru de mere are unele beneficii, dar nicio cercetare științifică de până acum nu pledează pentru consumarea acestuia în anumite momente ale zilei are efecte. Nu există cercetări care să demonstreze că consumul de oțet de mere la un anumit moment favorizează pierderea în greutate.

Dovezile existente care indică faptul că consumul de cidru de mere poate ajuta oamenii să piardă în greutate provin din studii pe eșantioane mici sau pe animale. Un studiu din 2014 a constatat că șoarecii cărora li s-a administrat acid acetic au avut tendința de a câștiga mai puțină grăsime corporală. Cercetări din același an sugerează că oțetul poate ajuta la scăderea în greutate a persoanelor cu obezitate. Un alt studiu din 2014 susține că consumul de oțet poate reduce nivelul de zahăr din sânge și insulină al oamenilor, însă dimensiunea eșantionului din studiu a fost foarte mică.

Alte cercetări vorbesc despre reducerea tensiunii arteriale crescute la șobolani cu oțeț de cidru de mere, dar la oameni nu s-au constata efecte similare. Nu există dovezi științifice conform cărora consumul de oțet de mere în anumite momente are vreun efect. Deși ideea pare a fi populară, nu are nici o bază în știința cunoscută, subliniază medicalnewstoday.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel