Trei moduri neașteptate de a scăpa rapid de pofta de dulciuri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Trei moduri neașteptate de a scăpa rapid de pofta de dulciuri.Foto: Freepick @KamranAydinov
Trei moduri neașteptate de a scăpa rapid de pofta de dulciuri.Foto: Freepick @KamranAydinov

Trei moduri neașteptate te ajută să scapi de dependența de zahăr și de pofta de dulciuri.

Nu poți rezista dulciurilor și ai mereu în geantă un desert? Adaugi întotdeauna zahăr în cafea și ceai? Încearcă aceste sfaturi și s-ar putea să reușești să scapi de pofta irezistibilă de dulciuri.

Studiile au arătat că zahărul poate crea dependență și, deși dulciurile pot îmbunătăți starea de spirit, cel mai bine ar fi să le eviți.  

Renunțarea complet la zahăr poate fi prea dificilă, dar există mai multe modalități dovedite de a potoli acele pofte. Iată trei strategii, bazate pe știință, care te pot ajuta să oprești ușor pofta de zahăr și să te concentrezi pe alimente mai sănătoase, cum ar, spre exemplu, fructele și legumele. 

Care e cea mai bună pâine. Lygia Alexandrescu: Asta e pâinea REALĂ! Pâinea 100% secară nu este pâine. Ni s-a spus că are colorant de sfeclă roșie și ăsta e un caz fericit

Poartă ceva roz. Pune o eșarfă roz, o cămașă roz  sau șosete roz și vei descoperi că pofta de zahăr, oarecum, s-a redus. Un studiu, publicat în jurnalul Frontiers in Nutrition a constatat că, atunci când li s-a dat apă de gură de culoare roz, participanții la studiu au alergat mai repede și s-au bucurat mai mult de această activitate, decât cei cărora li s-a dat apă de gură cu o altă aromă. Autorii studiului au remarcat că efectul pozitiv al apei de gură roz s-ar putea datora asocierilor de culoare cu dulceața.

Cu alte cuvinte, aspectul dulce și vesel al rozului poate oferi niveluri ridicate de zahăr fără a fi nevoie să consumi un desert dulce și plin de calorii. 

Care sunt macromineralele și ce beneficii au pentru sănătate. În ce alimente le găsim

Miroase o portocală. Dacă îți este poftă de un desert, ia o portocală și inspiră adânc și încet aroma. Acest lucru poate suprima rapid pofta de un desert dulce. Un studiu care a vizat comportamentul alimentar a constatat că unii subiecți care au mirosit o portocală au mâncat mai puțină ciocolată și au consumat alimente mai sănătoase.

În plus, s-a demonstrat că parfumul uleiului esențial de portocale îi ajută pe sportivi să alerge mai repede și să-și îmbunătățească funcția pulmonară, deoarece citricele pot crește nivelul de energie.

Ce se întâmplă dacă bei lapte vechi. Boala gravă pe care o poți face. Cum îți dai seama că nu este bun de consumat

Joacă un joc rapid. În loc să te lupți pentru o bucată de ciocolată, joacă un joc pe telefon. Un studiu publicat în revista Addictive Behaviors a constatat că participanții care au jucat jocuri pe telefoanele lor au raportat mai puține pofte de alcool, nicotină, cofeină și desert.

Când te concentrezi asupra unui joc, aceasta este o formă eficientă de distragere a atenției de la pofta de zahăr. Jocurile de pe telefon sau laptop pot provoca, de asemenea, creșterea nivelului de dopamină, iar zahărul poate avea un efect similar. Ai grijă doar să joci cu moderație, deoarece la fel ca și zahărul, jocurile pot crea dependență. De asemenea, poți rezolva cuvinte încrucișate și vei uita de pofta de ceva dulce. 

Dacă simți că problema ta privind dependență de zahăr este mult mai gravă și nu te poți  descurci singur, discută cu medicul tău despre asta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel