Uleiul de pește, care este cea mai eficientă formulă de administrare

Uleiul de pește, recunsocut pentru o serie de beneficii pe care le aduce sănătății, este mai eficient atunci când este consumat în anumite condiții.
Uleiul de pește este unul dintre suplimentele dietetice cel mai des consumate la nivel mondial și nu este de mirare, deoarece este asociat cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Printre beneficiile sale este recunoscută reducerea colesterolului și întărirea arterelor, îmbunătățirea sănătății mintale, facilitarea pierderii în greutate, îmbunătățirea sănătății ochilor și a pielii, și ameliorarea inflamațiilor articulare.
Dar, oarecum ironic, din cauza compoziției uleiului de pește, cel mai bine este absorbit atunci când este luat cu o masă bogată în grăsimi. Așadar, persoanele care utilizează suplimentul și în același timp încearcă să mănânce o dietă sănătoasă, este posibil să nu obțină cel mai bine din doza lor zilnică de ulei de pește.
Acum cercetătorii de la UniSA care colaborează cu colegii de la Universitatea din Queensland au finalizat un proces uman de mare succes cu privire la o nouă formulare de ulei de pește care se dovedește mult mai ușor absorbit chiar și atunci când sunteți într-o dietă săracă în grăsimi.
Absorbție mai mare
Cercetătorii au dezvoltat un sistem de auto-emulsionare, de eliberare a medicamentelor (SEDDS) - AquaCelle Omega-3 EE - care în studiile randomizate, au arătat o creștere de șase ori a absorbției uleiului de pește pentru participanții care iau produsul AquaCelle.
Studiul, publicat în European Journal of Nutrition, a recrutat 60 de participanți la un test de o singură doză de 680 mg. Capsulele conțineau atât esteri etilici EPA, cât și DHA (omega 3s), cu și fără adăugarea de AquaCelle.
Cei cu AquaCelle au emulsificat imediat prin adăugarea de apă și absorbția și concentrația plasmatice din sânge au fost semnificativ mai mari în grupul care a luat capsulele cu un emulsionant adăugat.
Agenții de emulsionare sunt o combinație de uleiuri de fructe, cereale, semințe și nuci care ajută la emulsificarea uleiului de pește.
Profesorul de la Școala de Farmacie și Științe Medicale UniSA, Clive Prestidge, spune că cercetarea a vizat mecanismul de acțiune al formulării SEDDS și a descoperit calea către un produs mai eficient, cu rezultate în sănătate și potențial mai bun pentru consumatori.
„Echipa noastră a colaborat cu industria pentru a acoperi într-adevăr o problemă care afectează calitatea și impactul produselor lor de ulei de pește”, spune Prof Prestidge.
„Această cercetare și studiile clinice însoțitoare oferă o îmbunătățire verificabilă a capsulelor de ulei de pește”.
Sursa, aici.
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
-
-
Vopseaua permanentă și îndreptatul chimic cresc riscul de cancer16.09.2025, 13:10
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.