Untura de porc. Dr Mihaela Bilic: avem în ea un prieten și la gust, și la sănătate

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că este foarte important cum este gătită carnea de porc, dar și ce bucată de carne se alege.
Untura de porc este ”un prieten, și la gust, și la sănătate”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic. Experul subliniază că este extrem de important modul în care gătim carnea și cu ce alimente o consumăm. ”Atenție mare la ce gătiți împreună cu carnea. Dacă lângă ea se află cartofi, paste, orez, acestea vor absorbi ca un burete grăsimea.
Nu uleiurile, indiferent că vorbim despre cel de floarea-soarelui sau de măsline, sunt cele mai sănătoase, ci untura, așa cum făcea bunica. Untura nu are niciun fel de risc când vine vorba despre supraîncălzire pentru că blochează intrarea aerului și oxidarea, implicit, stricarea cărnii. Deci, avem în untură un prieten și la gust, și la sănătate. Nu grăsimea animală crește riscul de boli cardiovasculare, ci prea multă grăsime, prea mult sedentarism, alcool, fumat, deci un stil de viață nesănătos”, a precizat dr Mihaela Bilic, potrivit Spectacola.
-
-
-
Urina, soluție promițătoare pentru depistarea cancerului de col uterin12.09.2025, 17:30
-
Proiectele spitalelor din PNRR continuă cu fonduri europene12.09.2025, 16:12
-
CNAS, anunț despre tratamentul pacienților oncologici12.09.2025, 15:53
Cum să scapi de durerile de spate cu câteva exerciții simple. Le poți face în pat
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Trucul simplu care te scoate din stres, anxietate și atac de panică: respiră... din burtă. Fă asta de 3 ori!
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?