Vinul roșu, interzis în infecția cu Candida

Specialiștii susțin că drojdia candida provoacă infecții caracterizate prin oboseală, durere, creștere în greutate și probleme digestive. O dietă corectă, care exclude vinul roșu și alte alimente, ar putea distruge drojdia de candida.

 

Milioane de microorganisme trăiesc în corpul nostru și ne ajută să digerăm alimentele, să prevenim bolile și să absorbim nutrienți importanți. Unele dintre aceste microorganisme, precum specia de drojdie Candida albicans, pot fi dăunătoare sănătății, notează Livestrong. 

 

Persoanele afectate de Candida trebuie să evite consumul de zahăr și vinul

Alimentele care conțin zahăr, mucegai, aditivi sau conservanți trebuie eliminate din dietă pentru a preveni creșterea drojdiei. Alimentele acceptabile pentru dieta candida includ legume fără amidon, produse din cereale integrale, proteine slabe și iaurt. De asemenea, aceștia trebuie să elimine vinul roșu pentru a preveni o recidivă a „sindromului candida”.

 

Procesul de fermentare al strugurilor transformă zaharurile din struguri în alcool. Drojdia adăugată la struguri promovează acest proces de fermentare. Ca urmare a fermentației, vinul conține câteva zaharuri și o cantitate relativ mare de alcool. Aceste molecule pot afecta sindromul candida, motiv pentru care dieta candida interzice vinul roșu.

 

Potrivit lui Lawrence Wilson, consultant în nutriție, alimentele fermentate precum vinul alimentează candida. După o fază dietetică mai strictă în care nu puteți mânca fructe, legume bogate în carbohidrați sau alte alimente cu zahăr, puteți reintroduce vin în dieta dvs. Site-ul Dietei Candida recomandă consumul de cantități mici de vin pentru a determina efectul alcoolului asupra simptomelor sindromului candida.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel