Vinul roșu, interzis în infecția cu Candida

Specialiștii susțin că drojdia candida provoacă infecții caracterizate prin oboseală, durere, creștere în greutate și probleme digestive. O dietă corectă, care exclude vinul roșu și alte alimente, ar...
Milioane de microorganisme trăiesc în corpul nostru și ne ajută să digerăm alimentele, să prevenim bolile și să absorbim nutrienți importanți. Unele dintre aceste microorganisme, precum specia de drojdie Candida albicans, pot fi dăunătoare sănătății, notează Livestrong.
Persoanele afectate de Candida trebuie să evite consumul de zahăr și vinul
Alimentele care conțin zahăr, mucegai, aditivi sau conservanți trebuie eliminate din dietă pentru a preveni creșterea drojdiei. Alimentele acceptabile pentru dieta candida includ legume fără amidon, produse din cereale integrale, proteine slabe și iaurt. De asemenea, aceștia trebuie să elimine vinul roșu pentru a preveni o recidivă a „sindromului candida”.
Procesul de fermentare al strugurilor transformă zaharurile din struguri în alcool. Drojdia adăugată la struguri promovează acest proces de fermentare. Ca urmare a fermentației, vinul conține câteva zaharuri și o cantitate relativ mare de alcool. Aceste molecule pot afecta sindromul candida, motiv pentru care dieta candida interzice vinul roșu.
Potrivit lui Lawrence Wilson, consultant în nutriție, alimentele fermentate precum vinul alimentează candida. După o fază dietetică mai strictă în care nu puteți mânca fructe, legume bogate în carbohidrați sau alte alimente cu zahăr, puteți reintroduce vin în dieta dvs. Site-ul Dietei Candida recomandă consumul de cantități mici de vin pentru a determina efectul alcoolului asupra simptomelor sindromului candida.
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Cum scap de pofta de dulce
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.