Zeama de murături, beneficii pentru sănătate. Ce indicații are

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
zeama de muraturi - FOTO: Freepik
zeama de muraturi - FOTO: Freepik

Zeama de murături are beneficii neașteptate pentru sănătate. O poți încorpora în ciorbe sau o poți bea ca atare.

Zeama de murături poate fi consumată ca atare sau încorporată în ciorbe pentru a-I da o savoare aparte. Sportivii au fost consumat această băutură  de ani de zile. Experții nu știau toate motivele pentru care zeama de murături era bună de băut după exerciții fizice. Ei știau doar că părea să ajute la ameliorarea crampelor musculare. Aveau dreptate.

Zeama de murături calmează crampele musculare

Bărbații deshidratați au experimentat o ușurare mai rapidă a crampelor musculare după ce au băut suc de murături, potrivit unui studiu publicat în Medicine & Science in Sports & Exercise.

Aproximativ 1/3 ceașcă de suc de murături este tot ce trebuie pentru a avea acest efect. Sucul de murături a ușurat crampele, având un efect mai puternic decât apa, arată Healthline.

Vezi și: Atac de cord vs. stop cardiac. Cardiolog: Multă lume crede că sunt același lucru, însă nu e chiar așa. Trebuie să înțelegeți ce se petrece în corp în fiecare dintre situații

Zeama de murături te ajută să rămâi hidratat

Pentru majoritatea oamenilor, consumul de apă este necesar pentru a se rehidrata. Dar este o poveste diferită dacă faci exerciții fizice grele, faci exerciții fizice mai mult de o oră sau faci exerciții fizice în zonele cu climă caldă.

Consumul unor lichide  cu sodiu și potasiu vă poate ajuta să vă hidratați mai repede. Sodiul este un electrolit pe care îl pierzi atunci când transpiri. Potasiul este un alt electrolit pierdut în transpirație.

Zeama de murături conține mult sodiu. După o sesiune de exerciții intense sau de lungă durată, consumarea de zeamă de murături vă poate ajuta corpul să-și revină mai repede la nivelul normal de electroliți.

Zeama de murături, ajutor în diete

Sucul de murături nu conține grăsimi, dar poate avea unele calorii. Acesta poate avea oriunde de la zero la 100 de calorii pe o ceașcă de servire. Cantitatea de calorii depinde de ceea ce se află în zeama de murături.

Sucul de murături conține o mulțime de oțet. Consumul moderat de oțet vă poate ajuta să piardeți în greutate, după cum s-a raportat în Bioscience, Biotehnologie, și Biochimie.

Vezi și: Sarcoidoza, simptome și tratament. Medic: Poate afecta orice organ. Boala poate fi asimptomatică, fiind descoperită accidental în aproximativ 5% din cazuri

Zeama de murături conține antioxidanți

Sucul de murături are cantități semnificative de vitamine C și E, doi antioxidanți cheie. Antioxidanții ajută la protejarea corpului de moleculele daunatoare numite radicali liberi. Toată lumea este expusă la radicalii liberi. Vitaminele C și E ajută, de asemenea, la stimularea funcției sistemului imunitar, printre alte roluri pe care le joacă în corpul tău.

Zeama de murături ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge

Un studiu publicat în Journal of Diabetes Research a arătat care sunt efectele consumului unei porții mici de oțet înainte de masă. Oțetul a ajutat la reglarea nivelului de zahăr din sânge după masă la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Diabetul de tip 2 este asociat cu excesul de greutate și obezitatea.

Nivelurile de zahăr din sânge bine reglate vă ajută să vă mențineți sănătoși. O mulțime de oameni au diabet zaharat de tip 2 și nu știu asta. Fluctuațiile de zahăr din sânge pot provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi orbire, leziuni cardiace, și leziuni renale.

Vezi și: De ce să nu mai gândești negativ la orice simptom: Românii și chinezii, cea mai mare gândire de catastrofizare. Apar tumori cognitive

Zeama de murături stimulează sănătatea intestinului

Oțetul din sucul de murături îți poate ajuta și burta să rămână sănătoasă. Oțetul este un aliment fermentat. Alimentele fermentate sunt bune pentru sistemul digestiv. Acestea încurajează creșterea și echilibrul sănătos al bacteriilor și florei bune din intestin.

Zeama de murături, efect asupra respirației urât mirositoare

Chiar dacă îți face buzele să tremure atunci când o bei, un pic de zeamă de murături ar putea ameliora reespirația urât mirositoare.

Bacteriile din gura ta pot provoca respirația urât mirositoare. Atât mărarul, cât și oțetul au proprietăți antibacteriene. Această combinație puternică vă poate ajuta să vă împrospătați respirația după ce beți zeamă de murături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel