ZODIACUL DIETELOR: Ce dietă să țină fiecare zodie în parte și cum și de ce se îngrașă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Zodiacul dietelor: ce dietă să țină fiecare zodie. Fotografii colaj: Pixabay
Zodiacul dietelor: ce dietă să țină fiecare zodie. Fotografii colaj: Pixabay

ZODIACUL DIETELOR: Poate să pară incredibil dar anumite caracteristici date de zodie pot să ne arate ce dietă putem ține. Iată câteva sfaturi pentru fiecare zodie în parte: 

ZODIACUL DIETELOR:

BERBEC

Nativii zodii vor ține, cu mult entuziasm, o dietă, dar dacă nu au rapid rezultatele dorite, sunt gata să renunțe. Le place să moară de foame, și periodic țin posturi drastice, dar așa vor avea un parte de periculosul efect yo-yo. Cel mai bun lucru pentru ei este să mănânce gustări, pe care în mod normal nu le mănâncă: un grapefruit și ceai verde îi vor ajuta între mesele luate la oră fixă. Pur și simplu adoră dulciurile și nu trebuie să renunțe la ele pentru a fi mai puțin nervoși, ci trebuie să se concentreze asupra dulciurilor mai sănătoase.

TAUR

Taurii au nevoie de ceva timp să se decidă că vor să facă dietă și să o aleagă pe cea mai bună. Cu toate acestea, atunci când își iau inima în dinți, sunt persistenți și, în acest fel, scad încet, dar sigur, în greutate. Este recomandat să mănânce mai multe mere și condimente mai iuți - curry și ardei iute, ceea ce le va stimula metabolismul nativ lent. Grâul și ovăzul sunt o alegere excelentă pentru micul dejun, precum și iaurtul; la Taur, dulciurile nu sunt recomandate.

GEMENI

Gemenii nu pot mânca nimic în timpul unei zile, dar sparg frigiderul în crucea nopții. Și când dau iama, nu se lasă cu una cu două, mănâncă ore în șir. Ar trebui, la fel ca Taurul, să se forțeze să mănânce gustări și ar trebui să înlocuiască acea cafea de care sunt dependenți cu ceaiul verde sau negru în tipul zilei. Este foarte important să mănânce legume tocate – ca să le mănânce încet și să se sature.

RAC

Racii de obicei sunt mari bucătari, le place să gătească și să mănânce, mai și gustă des în timp ce fac mâncare. De asta, pentru ei o dietă este un lucru greu de ținut. Sunt predispuși să dea iama în fast food, care ar trebui excluse din dieta zilnică. Sunt predispuși la deficiențe cronice de vitamine (C, A, B, etc.), pentru care ar trebui să se compună cu fructe proaspete - în special cu mere, mandarine, lămâi și portocale. Un plus e că nu le place pâinea albă. Le place să stea în casă, dar ar trebui să stea un pic la soare, nu atât cât să se facă roși ca racul, ci doar suficient cât să aibă vitamina D de care au nevoie, pentru că sunt la risc de deficiență cronică de această vitamină. Dacă se ambiționează și rezistă la primele 3-4 zile de dietă, pot să o țină, dar dacă scapă hățurile fie și un pic se vor îngrășa, nu vor slăbi. Și asta li se întâmplă mai ales în perioadele de stres, când mâncarea pentru ei e un refugiu și o consolare, așa că nu ar trebui să se apuce de dietă dacă sunt stresați.

LEU

Leul iubește alimentele și băuturile fine și scumpe, așa că rareori are probleme cu greutatea, pentru că știe teoretic să se controleze. Evident, la toate zodiile există excepții care confirmă regula. De regulă, orgolioșii Lei care vor să arate perfect nu se vor complace cu kilogramele acumulate în plus. Sunt unul dintre semnele cu un metabolism bun, așa că pentru ei este suficient să stimuleze digestia sau să introducă în programul zilnic o activitate fizică. Ca să-și taie pofta de mâncare ei pot să mănânce la gustări cantități mici de nuci și alune, nesărate și neprăjite. 

FECIOARĂ

Fecioara este foarte disciplinată și dacă este provocată să slăbească, o va face rapid și eficient, chiar dacă trebuie să moară de foame pentru asta. În special, produsele din carne și felurile de mâncare preparate cu grăsime nu le sunt recomandate Fecioarelor, pentru că au metabolism mai lent, dar preparatele gătite și cele cu multe legume le plac și le fac bine. În plus, mai multă plimbare seara nu le va strica.

BALANȚĂ

Balanțele sunt unul dintre cei pentru care dieta e un iad. Nu le plac limitele, testarea caracterului sau înfometarea. Când încep o dietă prima zi e decisivă, pentru că por claca din primele ore, iar cel mai inteligent lucru pe care îl pot face este să meargă să se antreneze cu prietenii, pentru că grupul îi poate ajuta să suporte „chinul” și furcile Caudine prin care au senzația că sunt puși să treacă. În meniul lor de dietă, ar trebui să existe mai mult iaurt, pește, orez brun, spanac și supă.

SCORPION

Scorpionul ține rar dietă, dar dacă o face, atunci este foarte disciplinat și eficient. De obicei, sunt foarte dedicați muncii lor și diverselor sarcini, așa că sar în mod regulat peste mese în prima parte a zilei, ceea ce este cea mai mare greșeală a lor. Unii dintre Scorpioni sunt chiar slăbănogi, pentru că și-au pus în cap să țină la siluetă și se țin de asta toată viața. Periculos e că pot să cadă în extrema cealaltă, adică să ajungă la anorexie, pentru că au tendința de a nu avea frigiderul gol în majoritatea timpului. Dar dacă au kilograme în plus și decid să țină dietă, un mic dejun sănătos este inevitabil, la mese ar trebui să introducă cantități mai mari de legume, cum ar fi țelina, salata, broccoli, spanac și cereale integrale. Pentru a-și potoli foamea, brânzeturile cu conținut scăzut de grăsimi sunt o alegere excelentă pentru ei.

SĂGETĂTOR

Săgetătorul este unul dintre cei care trebuie să muncească din greu pentru a slăbi. Le este greu să reziste la dulciuri, gustări și alte feluri de mâncare pretențioase oferite de alții. Și lor li se oferă multe pe tavă, dar fiind faptul că sunt fermecători. Pentru a ține cu succes o dietă, este important să consume cât mai multe alimente care conțin vitamina C și D, dar și verdețuri precum spanac, ceapă și salată verde. Le va fi dificil să slăbească dacă nu fac mișcare, deoarece sacrificiul lor doar culinar este prea mic pentru a fi reflectat asupra greutății, iar metabolismul lor e lent din naștere.

CAPRICORN

Capricornii sunt, în parte, la fel ca Fecioarele, adică foarte disciplinați și enervant de ambițioși. Vor stabili singuri perioada în care se vor „relaxa” și vor degusta din ce le place, chiar dacă asta înseamnă că vor pune puțină grăsime pe ei, dar au din start planificat ca perioada de după exces să fie de dietă strictă. Lor le trebuie un plan clar de dietă, în care să scrie ce și cât să mănânce la o anumită oră. Se vor ține cu sfințenie de plan și se vor enerva dacă slăbesc cu 100 de grame mai puțin decât li s-a garantat că vor pierde urmându-l. Pentru ei greutatea normală e o necesitate și cel mai bine le este când consumă ciorbe, supe de legume, ton, somon și legume proaspete. Ei se premiază cu un pătrățel de ciocolată neagră - dar ocazional – dacă au reușit ce și-au propus. Cei mai mari dușmani pentru ei sunt pastele și sosurile calorice, față de care au o obsesie și în fața cărora e greu să reziste.

VĂRSĂTOR

Vărsătorii nu au nicio problemă cu dietele, dar există câteva reguli pe care ar trebui să le respecte. Nu le place planificarea, se plictisesc la cumpărături dacă nu sunt antrenați de mici să le placă, și o combinație de mese sănătoase e cel mai important lucru pentru ei. Până și când comandă mâncarea se gândesc la ce conține ea. Pentru că se cunosc destul de bine, vor respinge din start acele lucruri care conțin multe calorii, eliminând ispita. Acest lucru se referă în special la chipsuri, cola și alcool, deoarece acestea le plac prea mult și dacă pun mâna pe o pungă sau o sticlă, dau iama, întrucât nu se mai pot controla odată ce au gustat din ele. 

PEȘTI

Peștii sunt predispuși la îngrășare, iar cel mai bun mod de a începe o dietă pentru ei este o detoxifiere cu ceai, legume, fructe și carne slabă, dar una făcută într-un centru de relaxare, unde nu pot găti și nu pot primi musafiri la masă. După șapte zile de curățare a corpului și îndepărtarea toxinelor acumulate, este de dorit, treptat și în cantități mici, să se introducă carbohidrați în dietă. Cura de slăbire este dificilă pentru ei, pentru că și știu și le place să gătească în cantități mari de mâncare, iar cel mai simplu mod de a slăbi pentru ei este ca și partenerul de viață să țină dieta odată cu ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel