Acnee: „dușmanii“ din bucătărie care-ți fac rău

Florina Pop |
Data publicării:
Ten, față   Imagine cu rol ilustrativ
Ten, față Imagine cu rol ilustrativ

Acneea apare și din pricina moștenirii genetice, a stilului de viață și a mâncării. Rolul dietei nu e încă foarte clar, susțin specialiștii.

Acneea nu este provocată, dar nici împiedicată de alimente, se arată pe platforma medicinenet.com. Însă, cercetătorii susțin că unele alimente pot accentua acneea deja apărută, iar altele ajută la menținerea sănătoasă a tenului.

Potrivit sursei citate, câteva alimente ar juca un rol în accentuarea acneei deja apărute:

1. Laptele - Cu cât bei mai mult, cu atât este mai probabil să ducă la acnee, mai ales dacă e lapte degresat; oamenii de știință încă încearcă să-și dea seama de ce; bănuiesc că ar fi vorba de hormonii pe care îi produc vacile când sunt gestante și care ajung în laptele lor. Persoanele care au niveluri mai ridicate de hormoni din sângele lor au tendința de a avea mai multă acnee.

2. Zahăr și unele carbohidrați – băuturi carbogazoase dulci, pâine albă, orez alb și prăjituri; zahărul și carbohidrații din aceste alimente au tendința de a intra în sânge foarte repede, iar asta înseamnă că sunt ridicate pe indicele glicemic. Când corpul face mai multă insulină ca să reducă nivelul de zahăr din sânge, afectează și alți hormoni care pot stimula producția de ulei în piele.

3. Ciocolata – unele studii mici arată că persoanele care mănâncă mai multă ciocolată au mai multe șanse să aibă cosuri. Nu este clar de ce. Nu e de vină ingredientul-cheie: cacao. O alegere bună ar fi ciocolata neagră deoarece are mai puțin zahăr și lapte.

4. Alimente bogate în fibre - oamenii care mănâncă o mulțime de fibre pot vedea dacă acneea lor se îmbunătățește, susțin cei de la medicinenet.com; medicii nu cunosc motivul exact, ei precizează, potrivit sursei citate, că dieta bogată în fibre - făină de ovăz, fasole, mere, morcovi - poate ajuta la controlul zahărului din sânge, ceea ce este mai bine pentru ținerea la distanță a acneei.

5. Somon - este plin de acizi grași omega-3 care diminuează inflamația în corp și asta poate ajuta la ținerea departe a acneei; tot acestea ajută la scăderea cantității de proteină pe care organismul o produce, numită IGF-1, care este legată de acnee.

6. Nuci - persoanele cu acnee au adesea niveluri scăzute de antioxidanți, cum ar fi vitamina E și seleniu, pe care migdalele, arahidele și nucile de Brazilia le conțin; aceste elemente nutritive protejează celulele de deteriorări și infecții. Nu există nicio dovadă clară că antioxidanții vor elimina acneea, dar ei sunt buni pentru corpul dumneavoastră în alte moduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel