De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Senzația de balonare poate fi dată și de prea multe alimente, băuturi carbogazoase, sare, dar și de obiceiul de a mânca repede.
Anumite alimente duc la balonare. Platforma webmd.com a făcut o listă cu câteva dintre alimentele care creează această senzație de umflare:
1. Sare - majoritatea avem mai multă decât avem nevoie; asta duce la reținerea apei în organism și la probleme precum hipertensiunea arterială; verificați etichetele produselor alimentare pentru nivelurile de sare (sodiu) și amintiți-vă că dacă nu o simțiți la gust nu înseamnă că acel produs nu are sare.
2. Prea multe carbohidrați – rețin apă; carbohidrați simpli - pâine albă, bomboane, produse de patiserie și băuturi răcoritoare – ajung în sânge rapid; ceilalți, carbohidrații complecși - cereale integrale, fructe și legume - au nevoie de mai mult timp pentru digerare.
3. Băuturi carbogazoase – bulele din sifon, sucuri acidulate, bere, șampanie sunt pline cu gaz; băuturile ingerate, ajung în intestin; iar multe sucuri conțin mult zahăr, iar asta vă face să rețineți apă și așa apare senzația de umflat.
4. Fructoza - un fel de zahăr pe care organismul îl descompune mai greu; un jurnal de alimente vă poate ajuta să urmăriți și să aflați care aliment este o problemă.
5. Grăsime - prea multă poate duce la umflare pentru că organismul are nevoie de mai mult timp pentru a o digera.
Alte cauze de balonare pot fi: boala celiacă - când corpul dumneavoastră răspunde la gluten (o proteină în grâu, orz, secară și multe alimente preambalate) prin atacarea mucoasei intestinului, mâncați prea repede și mâncați prea repede, ați luat în greutate, când sunteți constipat, iar – pentru reprezentantele sexului frumos – în perioada delicată a lunii.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.