Ai sărit peste micul dejun? Ce se poate întâmpla în organism

Cercetătorii au combinat date din studiile anterioare pentru a afla dacă „cea mai importantă masă a zilei” poate fi sau nu sărită pentru a scăpa de câteva kilograme.

O nouă meta-analiză, publicată în BMJ, a combinat date din șapte studii controlate pentru a evalua efectele săritului peste micul dejun asupra siluetei unei persoane și a factorilor de risc cardiometabolici.

Analiza a inclus doar studii care au durat cel puțin patru săptămâni și în total au analizat datele de la 435 de participanți adulți. Cinci dintre cele șapte studii au fost efectuate cu participanți obezi sau supraponderali, în timp ce participanții la celelalte două studii au avut o greutate normală și sănătoasă.

Rezultatele au arătat că cei care au sărit peste micul dejun au avut o reducere  ușor mai mare a greutății corporale, în medie cu 1,19 kilograme, comparativ cu cei care au mâncat micul dejun. Nu a existat nicio diferență semnificativă între grupuri când a fost vorba de indicele de masă corporală (IMC) sau de masa de grăsime.

Cei care au sărit peste micul dejun au observat o ușoară creștere a colesterolului LDL, care este colesterolul „rău”, care se colectează în pereții vaselor de sânge și îți crește șansele de probleme de sănătate, cum ar fi atacul de cord sau atacul cerebral. Nu au existat diferențe între grupuri atunci când a fost vorba de tensiunea arterială, colesterolul HDL, insulină, glucoză cu post sau alte măsuri cardiometabolice.

Așadar, săritul micului dejun te ajută să slăbești?

În final, cercetătorii au concluzionat că săritul micului dejun nu va avea un efect semnificativ asupra pierderii în greutate. În schimb, calitatea micului dejun este cea mai importantă. În ceea ce privește pierderea în greutate, nu pare să conteze dacă săriți sau nu să luați micul dejun.

Studiul integral, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel