Alergia la ciuperci. Cum recunoști simptomele

Simptomele gastrointestinale de la consumul de ciuperci pot fi un semn al alergiei la ciuperci.

Deși ciupercile nu sunt considerate un alergen alimentar comun, Clinica Cleveland afirmă că dacă ești alergic la mucegai, poți experimenta o alergie alimentară atunci când mănânci ciuperci. Dacă ciupercile declanșează o reacție alergică, mucoasa intestinelor se poate inflama și se poate umfla de la niveluri crescute de histamină. O alergie la ciuperci este o afecțiune medicală serioasă care trebuie evaluată de către medicul dumneavoastră.


Alergia la ciuperci

Alergia la ciuperci apare atunci când sistemul imunitar nu recunoaște proteinele care se găsesc în alimente. Deoarece sistemul imunitar nu identifică proteinele ca fiind sigure, le atacă cu anticorpi împotriva imunoglobulinei E, care declanșează mastocitele pentru a crea histamina, potrivit Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie. Histamina este un hormon din organism care ajută la protejarea împotriva infecțiilor și a bolilor. Când histamina este creată în exces, determină dilatarea vaselor de sânge, crește fluxul de sânge, crește producția de mucus și poate provoca constrângerea plămânilor. Nu există leac pentru o alergie la ciuperci. O alergie la ciuperci este gestionată prin dietă prin evitarea consumului de ciuperci.

Simptome

Când histamina este eliberată în mucoasa intestinelor, apare inflamația, ceea ce provoacă simptome digestive comune ale unei alergii la ciuperci. Simptomele digestive includ greață, vărsături, diaree, crampe, dureri abdominale și balonare. Sistemul digestiv este primul din corp care intră în contact cu alimentele pe care le mâncați, ceea ce poate determina apariția acestor simptome în câteva minute. Alte simptome comune de alergie includ congestia sinuzală, erupții cutanate, urticarie, dureri de cap, și probleme de respirație.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel