EXCLUSIV Alimentația de vară. Nutriționist: Nicio masă fără legume de culoare verde

Dr Florin Ioan Bălănică, cunoscut specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, a vorbit la Interviurile Dc News și DC Medical, despre alimentația pe timpul verii, când o mulțime de...
Potrivit medicului, legumele de culoare verde au efecte extrem de benefice asupra sănătății organismului.
„Vine vara și sigur că ne dorim să arătăm din ce în ce mai bine. Ne vom arunca cu capul înainte către diverse diete. Sunt adeptul legumelor de culoare verde, pe care le promovez. Dacă pe vremuri se spunea nicio masă fără pește, eu spun: nicio masă fără legume de culoare verde.
Este sezonul lor: spanacul, ceapa verde, pătrunjelul, mărarul, salata. Sunt foarte bogate în fibre și mai sărace în zaharuri.
Este important să ne hidratăm corespunzător, minimum 1,5 l apă pe zi.
Să respectăm mesele principalele ale zilei (trei mese) și mai apoi să aducem două gustări. Să nu mâncăm nimic după ora 20.00. Dacă putem, chiar după ora 18.00”, a spus Florin Ioan Bălănică la DCNews și DCMedical.
Mai mult, medicul, un promotor al stilului de viață sănătos, spune că nutriția este fundamentașă în întărirea sistemului imunitar.
„Imunitatea noastră este de două feluri. Una pe care am moștenit-o, care este destul de slabă. E ca o mașină normală care ne duce de la București la Mizil. Dar ne duce încet, nu foarte confortabil.
Și mai există imunitatea dobândită în timpul vieții, care este cea fundamentală și care ne sprijină. Nutriția, partea de mișcare și de management al stresului sunt fundamentale atunci când vorbim despre raportarea la imunitate”, a spus specialistul.
Urmăriți interviul integral aici.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.