Atac de panică: cum puteți ajuta o persoană să iasă din starea de teamă și anxietate

Adisa Codruț / 28 aug 2021 / 15:31

Un atac de panică începe brusc, iar simptomele pot atinge apogeul între 5 și 20 de minute.

Un atac de panică constituie un episod intens de teamă și anxietate. După un astfel de atac vă puteți simți obosit.

Cum puteți ajuta persoanele care suferă de atac de panică:

* RESPIRAȚIA - exercițiile de respirație sunt foarte importante. Contribuie la o mai bună oxigenare a creierului, calmând. Încercați să îl ajutați pe cel care suferă un atac de panică să inspire și să expire rar. O metodă este să îl sfătuiți să inspire în timp ce dvs. numărați cu voce tare. Numărați din ce în ce mai rar, până când remarcați că respirația a revenit la un ritm normal. Una dintre metodele des aplicate este folosirea unei pungi.  Pentru a ajuta la restabilirea nivelului optim de dioxid de carbon în organism, rugați persoana să respire într-o punga de hârtie, timp de 2-3 minute. Astfel se previne hiper-oxigenarea cauzata de semnalul interpretat greșit de către creier de a solicita mai mult oxigen pentru a face fata pericolului.

* MASAJ - se masează mușchii din partea superioară a spatelui, tâmplele și încheieturile mâinilor, discutând și încercând calmarea persoanei în cauza.

* DISTRAGEREA ATENȚIEI - e foarte important este ca o persoană să discute cu cel care are atacul de panică, să-i povestească orice, astfel încât acestuia să-i fie distrasa atenția, depășind în felul acesta mai ușor atacul de panică; nu lăsați niciodată singură o persoana care suferă un atac de panică. Cel mai bine este să rămâneți alături până își revine complet, pentru a vă asigura că nu este nevoie de asistență medicală de urgență.

* CONȘTIENTIZARE - cel care are atacul de panică trebuie să fie făcut conștient de faptul că nu va muri din cauza a ceea ce simte și trece, potrivit Antena 3.

 

 

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy