Boli de inimă, risc crescut prin expunerea la pesticide și metale

Inimă
Inimă

Expunerea la metale și pesticide la locul de muncă este legată de un risc sporit de boli de inimă, arată un studiu recent, care a semnalat o vulnerabilitate deosebită la anumite categorii de oameni.

Limitele barierelor și nivelul scăzut al educației, împreună cu temerile legate de securitatea locului de muncă și statutul de imigrant,pot face din lucrătorii hispanici și latino, această grupare etnică cu o creștere rapidă, victime sigure, susțin oamenii de știință care își bazează constatările pe răspunsurile sondajelor și rezultatele testelor medicale a 7404 de angajați hispanici / latino cu vârsta cuprinsă între 18 și 74 de ani din Miami, Chicago, San Diego și New York City.

Lucrătorii au fost înscriși în studiul de sănătate comunitară hispanic ,,Studiu latino-american, care se uită la factorii potențiali de risc pentru dezvoltarea condițiilor pe termen lung în acest grup etnic din SUA”. Acestora li s-a cerut să raporteze cât de des au fost expuși la solvenți organici, metale și pesticide în fiecare săptămână. Și au fost chestionați despre factorii de stil de viață, inclusiv fumatul, consumul de alcool, dieta și nivelurile de activitate fizică. Testele medicale au inclus traseul inimii (ECG), greutatea (BMI) și măsurarea grăsimilor din sânge și a nivelului de glucoză.

Boala cardiovasculară a fost definită ca fiind prezența a cel puțin unuia dintre următoarele: boala coronariană; fibrilația atrială (ritm cardiac anormal); insuficiența cardiacă; și boala cerebrovasculară (accident vascular cerebral, TIA cunoscută și sub numele de mini-accident vascular cerebral). Între unul din 20 (4,7%) și unul din 10 (8,5%) lucrătorii hispanici / latino au fost expuși la substanțe chimice și metale la locul de muncă. În total, puțin peste 6% au prezentat o formă de boală cardiovasculară, cu boală cardiacă coronariană (4,3%), cel mai frecvent diagnostic și fibrilație atrială, cel mai puțin frecvent (0,7%).

Expunerea la metale sau pesticide la locul de muncă a fost asociată cu o probabilitate crescută de boală coronariană și fibrilație atrială, dar nu și de insuficiență cardiacă sau de boală cerebrovasculară.

După luarea în considerare a factorilor potențial influenți, inclusiv a factorilor de viață și a factorilor locului de muncă, expunerea la pesticide a fost asociată cu cote de aproape șase ori mai mari de fibrilație atrială, în timp ce expunerea la metale a fost asociată cu cote aproape de patru ori mai mari.

Expunerea la pesticide a fost, de asemenea, asociată cu o dublare a riscului de boală coronariană. Nu au fost identificate asocieri pentru expunerea la solvenți organici. Aproximativ 5080 de muncitori aveau o vechime la postul lor actual de 10 ani în momentul sondajului. Și în acest grup, asocierea dintre expunerea la metale și cotele de fibrilație atrială a fost de aproape cinci ori mai mare, sugerând că expunerea cumulativă ar putea fi mai dăunătoare, spun cercetătorii.

 ,,Lucrătorii hispanici / latino pot fi expuși în mod disproporționat la agenții cardiotoxici în comparație cu alte grupuri rasiale / etnice și sunt vulnerabili în mod unic la pericolele la locul de muncă din cauza barierelor lingvistice, a nivelului scăzut al educației și a resurselor limitate. Lipsa unei pregătiri din punct de vedere cultural, împreună cu temerile legate de securitatea locului de muncă și statutul de imigrant, ar putea face pe hispanici / latini angajați în locuri de muncă periculoase și mai sensibile la boli profesionale", au precizat cercetătorii.

 Acesta este un studiu observațional și, ca atare, nu poate stabili cauza, prin urmare constatările ar trebui interpretate cu prudență, având în vedere că s-au bazat pe măsuri subiective de expunere și date de anchetă colectate la un moment dat. Dar riscurile chimice la locul de muncă sunt factori de risc cunoscuți pentru mai multe boli grave, inclusiv cancere și afecțiuni respiratorii și neurologice, subliniază cercetătorii.


,,Multe metale sunt inductori puternici ai stresului oxidativ, care poate duce la [boli cardiovasculare] fie direct, fie prin inflamație crescută. Expunerea la metale și pesticide este comună la nivel mondial, iar acest studiu evidențiază necesitatea de a înțelege mai bine riscurile pe care aceste expuneri le provoacă și de a limita expunerea la locul de muncă, promovând astfel sănătatea cardiacă", a subliniat dr. Karin Broberg de la Institutul Karolinska, Stockholm, Suedia, după cum informează Medicalxpress.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel