Cafeaua decofeinizată și gastrita, riscuri și complicații

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Cafeaua nu este recomandată pentru consum dacă ați fost diagnosticat cu gastrită, deoarece conține cafeină și acid. În timp ce s-ar putea să credeți că puteți bea cafea decofeinizată în siguranță, ar trebui să evitați toate tipurile de cafea până când sistemul dvs. digestiv este din nou la normal.

Cafeaua decofeinizată este foarte acidă și poate provoca iritarea suplimentară a mucoasei stomacului.

Gastrita este un termen medical general care descrie inflamația în mucoasa stomacului. Inflamarea mucoasei stomacale poate avea diverse cauze, notează Livestrong. Stomacul tău este căptușit cu o membrană de mucus care acționează ca o barieră de protecție a țesutului moale sensibil. Orice lucru care slăbește căptușeala de protecție, cum ar fi băuturi acide sau alimente, poate provoca infecții și inflamații. Cele mai frecvente cauze ale gastritei includ o infecție a bacteriilor H. pylori, utilizarea excesivă de calmante anti-inflamatorii nesteroidiene și abuzul de alcool, potrivit PubMed Health.

Simptome

Inflamația stomacală poate provoca simptome comune asociate cu un stomac "stricat". Simptomele pot varia în severitate, în funcție de cât de inflamată este mucoasa stomacului. Simptomele obișnuite includ dureri de stomac, vărsături, greață și pierderea poftei de mâncare. De asemenea, s-ar putea să observați că abdomenul dvs. este balonat și aveți gaze. Dacă dezvoltați sânge în scaun sau vărsături sau dacă scaunele devin negre, apelați la medic. Acestea sunt semne de sângerare în stomac, care pot duce la complicații periculoase, dacă nu sunt tratate.

Cafeaua decofeinizată

Cafeaua decofeinizată conține încă o cantitate minimă de cafeină și este la fel de acidă ca și cafeaua obișnuită, care poate irita stomacul infectat. Potrivit Centrului de știință în interes public, o ceașcă de cafea decofeinizată conține între 3 și 11 grame de cafeină. Deși acest lucru nu poate părea multă cafeină, orice cantitate de cofeină poate provoca o iritație suplimentară. Dacă sunteți diagnosticați cu gastrită, evitați și băuturile acide, precum cafea obișnuită, băuturi pe bază de espresso, sucuri de fructe și orice băutură care conține acid citric, recomandă Centrul Medical al Universității din Maryland.

Modificări dietetice

Puneți în aplicare o dietă blandă sub îndrumarea medicului dumneavoastră. Alimentele care pot ajuta la ameliorarea și prevenirea simptomelor includ bananele, orezul, pâinea prăjită, merele, biscuiti, pui fără piele, pește, cereale uscate, făină de ovăz și piure de cartofi. Evitați consumul de alimente bogate în grăsimi sau fibre sau care conțin o mulțime de condimente. Nu beți alcool și nu folosiți anumite medicamente pentru durere dacă aveți gastrită, deoarece acestea vă pot prelungi procesul de vindecare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel