Ce este, de fapt, untul de mere. Ce trebuie să știi despre acesta. Ce beneficii îți aduce
Ce este, de fapt, untul de mere. Ce trebuie să știi despre acesta.
Ce este, de fapt, untul de mere. Untul de mere, un condiment făcut din mere și zahăr care au fost gătite și caramelizate, este o alternativă la gemuri, jeleuri și unt ca topping pentru pâine prăjită și prăjituri. Poate că veți găsi borcane cu acest deliciu de culoare maro în magazinul local, într-un magazin specializat sau la piața de produse agricole, dar puteți face și unt de mere acasă. Deși are un conținut ridicat de zahăr, untul de mere nu conține grăsimi și are o varietate de nutrienți, potrivit Our Every Day Life.
Untul de mere, calorii
O porție de 1/4 de cană de unt de mere conține 120 de calorii. Pe baza unei diete de 2.000 de calorii, acest lucru reprezintă 6 la sută din caloriile pe care le puteți consuma zilnic. Este neobișnuit să consumați o porție de unt de mere singură, deci luați în considerare caloriile în masa totală care conține acest aliment în planul dvs. alimentar. Majoritatea caloriilor dintr-o porție de unt de mere provin din carbohidrați.
Untul de mere, macronutrienți
Utilizarea untului de mere ca topping dulce pentru pâinea prăjită vă furnizează o cantitate mică de proteină: 0,3 g per porție. Aveți nevoie de 46 până la 56 g de proteină în fiecare zi, așa că luați în considerare adăugarea unei surse sănătoase de proteine la micul dejun sau gustare, cum ar fi o bucată de brânză sau o felie de bacon de curcan pentru a crește conținutul de proteină.
O porție de unt de mere conține 30,1 g de carbohidrați, adică 23,1 la sută din cei 130 g pe care ar trebui să îi includeți zilnic în planul dvs. alimentar.
Untul de mere, vitamine și minerale
Conținutul de vitamine și minerale dintr-o porție de unt de mere nu va satisface nevoile dvs. zilnice, dar va contribui cu cantități mici. O porție conține aproximativ 1 la sută din aportul zilnic recomandat de fier, vitamina C, riboflavina, magneziu și vitamina B-6.
Veți obține și 3 la sută din cuprul de care organismul dvs. are nevoie zilnic. Cuprul din untul de mere ajută organismul să metabolizeze corect fierul și joacă un rol critic în funcționarea sistemelor nervoase și imunitare.
Untul de mere, conținut ridicat de zahăr
Deoarece untul de mere este făcut aproape în întregime din mere foarte concentrate, conține destul de mult zahăr natural. În multe cazuri, rețetele de unt de mere cer o anumită măsură de zahăr granulat, în special mărcile disponibile comercial care îl folosesc ca agent de conservare. O porție are 24,8 g de zahăr.
În timp ce zahărul natural nu vă afectează în mod general sănătatea, zahărul adăugat poate cauza creșterea în greutate și crește riscul de carii dentare.
Beneficiile pentru sănătate ale untului de mere
Nu veți obține mult din necesarul zilnic de nutrienți din untul de mere, deoarece o porție conține doar cantități infime din orice vitamină, dar acesta conține totuși unele compuși importanți, cum ar fi:
Minerale: Veți obține o cantitate mică de potasiu și mangan dintr-o porție de unt de mere.
Fibră: Deoarece este făcut din mere concentrate, untul de mere conține o mică cantitate de fibră per porție, potrivit Spiceography.
Cu unt de mere în dieta dvs., puteți primi puțin ajutor în tratarea sau prevenirea problemelor de sănătate precum:
Constipația: Fibra din untul de mere poate oferi puțin ajutor în prevenirea constipației, dar în mod izolat, probabil că nu va face o mare diferență.
Obezitatea: Atunci când este consumat în mod moderat, untul de mere poate fi o opțiune satisfăcătoare datorită conținutului său de fibră, ceea ce înseamnă că poate ajuta la pierderea în greutate în comparație cu alte tipuri de toppinguri similare, precum jeleuri de fructe. De obicei, jeleurile au foarte puțină fibră.
- 
                        
 - 
                        Un test de salivă ar putea descoperi insuficiența cardiacă04.11.2025, 09:28
 - 
                        
 - 
                        
 - 
                        Pastila care ar putea opri complicațiile diabetului03.11.2025, 21:00
 
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
