Ce este, de fapt, untul de mere. Ce trebuie să știi despre acesta. Ce beneficii îți aduce

Monika Baciu |
Data publicării:
untul de mere - FOTO: Freepik@iconade3
untul de mere - FOTO: Freepik@iconade3

Ce este, de fapt, untul de mere. Ce trebuie să știi despre acesta.

Ce este, de fapt, untul de mere. Untul de mere, un condiment făcut din mere și zahăr care au fost gătite și caramelizate, este o alternativă la gemuri, jeleuri și unt ca topping pentru pâine prăjită și prăjituri. Poate că veți găsi borcane cu acest deliciu de culoare maro în magazinul local, într-un magazin specializat sau la piața de produse agricole, dar puteți face și unt de mere acasă. Deși are un conținut ridicat de zahăr, untul de mere nu conține grăsimi și are o varietate de nutrienți, potrivit Our Every Day Life.

Untul de mere, calorii

O porție de 1/4 de cană de unt de mere conține 120 de calorii. Pe baza unei diete de 2.000 de calorii, acest lucru reprezintă 6 la sută din caloriile pe care le puteți consuma zilnic. Este neobișnuit să consumați o porție de unt de mere singură, deci luați în considerare caloriile în masa totală care conține acest aliment în planul dvs. alimentar. Majoritatea caloriilor dintr-o porție de unt de mere provin din carbohidrați.

Vezi și: De ce se înfundă doar o nară când suntem răciți. Trei metode simple pentru a scăpa de congestia nazală

Untul de mere, macronutrienți

Utilizarea untului de mere ca topping dulce pentru pâinea prăjită vă furnizează o cantitate mică de proteină: 0,3 g per porție. Aveți nevoie de 46 până la 56 g de proteină în fiecare zi, așa că luați în considerare adăugarea unei surse sănătoase de proteine la micul dejun sau gustare, cum ar fi o bucată de brânză sau o felie de bacon de curcan pentru a crește conținutul de proteină.

O porție de unt de mere conține 30,1 g de carbohidrați, adică 23,1 la sută din cei 130 g pe care ar trebui să îi includeți zilnic în planul dvs. alimentar.

Untul de mere, vitamine și minerale

Conținutul de vitamine și minerale dintr-o porție de unt de mere nu va satisface nevoile dvs. zilnice, dar va contribui cu cantități mici. O porție conține aproximativ 1 la sută din aportul zilnic recomandat de fier, vitamina C, riboflavina, magneziu și vitamina B-6.

Veți obține și 3 la sută din cuprul de care organismul dvs. are nevoie zilnic. Cuprul din untul de mere ajută organismul să metabolizeze corect fierul și joacă un rol critic în funcționarea sistemelor nervoase și imunitare.

Vezi și: Care este cantitatea de fructe pe care ar trebuie să o consumi. Mihaela Bilic: Pot fi dușmanul din umbră

Untul de mere, conținut ridicat de zahăr

Deoarece untul de mere este făcut aproape în întregime din mere foarte concentrate, conține destul de mult zahăr natural. În multe cazuri, rețetele de unt de mere cer o anumită măsură de zahăr granulat, în special mărcile disponibile comercial care îl folosesc ca agent de conservare. O porție are 24,8 g de zahăr.

În timp ce zahărul natural nu vă afectează în mod general sănătatea, zahărul adăugat poate cauza creșterea în greutate și crește riscul de carii dentare.

Beneficiile pentru sănătate ale untului de mere

Nu veți obține mult din necesarul zilnic de nutrienți din untul de mere, deoarece o porție conține doar cantități infime din orice vitamină, dar acesta conține totuși unele compuși importanți, cum ar fi:

Minerale: Veți obține o cantitate mică de potasiu și mangan dintr-o porție de unt de mere.

Vezi și: Forma scaunului, standardul de aur pentru depistarea unor boli intestinale, inclusiv cancer. Ce să verifici după ce ai avut scaun

Fibră: Deoarece este făcut din mere concentrate, untul de mere conține o mică cantitate de fibră per porție, potrivit Spiceography.

Cu unt de mere în dieta dvs., puteți primi puțin ajutor în tratarea sau prevenirea problemelor de sănătate precum:

Constipația: Fibra din untul de mere poate oferi puțin ajutor în prevenirea constipației, dar în mod izolat, probabil că nu va face o mare diferență.

Obezitatea: Atunci când este consumat în mod moderat, untul de mere poate fi o opțiune satisfăcătoare datorită conținutului său de fibră, ceea ce înseamnă că poate ajuta la pierderea în greutate în comparație cu alte tipuri de toppinguri similare, precum jeleuri de fructe. De obicei, jeleurile au foarte puțină fibră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel