Ce este dieta oloproteică, ținută de Amalia Năstase. A slăbit peste 30 de kilograme - MENIU

Amalia Năstase a slăbit spectaculos, urmând dieta oloproteică, sub supravegherea medicului nutriționist Ruxandra Pleșea.
În doar șase luni, Amalia Năstase, în vârstă de 44 de ani și mamă a 3 copii, a scăpat de cele 32 de kilograme acumulate la ultima sarcină.
Într-o emisiune TV, vedeta a mărturisit în ce constă dieta oloproteică. Nu ai voie deloc fructe, din cauza conținutului ridicat de zahăr.
"Dimineața mănânc 50 de grame de prosciutto cu un biscuit de ovăz. După aceea, la prânz, 80 de grame de carne cu 200 grame de salată. Ți le măsori o dată și după aceea îți dai seama care este cantitatea. Eu nu mănânc carne de pui pentru că e cam greu să găsești carne de pui fără tot felul de chestii și atunci mănânc de vită, de vițel, chiar și de porc. Orice pește, somon, în primul rând, fructe de mare.
Dimineața beau cafea cu unt de cocos, fără zahăr, că n-ai voie zahăr, oricum. Poți să pui stevia. La cină, mănânc conservă de ton, doi biscuiți de ovăz sau ou, somon afumat și 200 de grame de legume", a declarat Amalia Năstase în cadrul emisiunii "Vorbește Lumea".
Ce este dieta oloproteică
Dieta oloproteică, numită și liposucție alimentră, este o dietă de slăbit rapidă prin care se urmărește pierderea vizibilă în greutate fără înfometare. A fost creată de Giuseppe Castaldo, medic-chirurg specializat în medicină internă, gastroenterologie şi ştiinţa alimentară, director de dietetică şi nutriţie.
Ce promite dieta oloproteică
- Pierderea a 10% din greutatea corpului
- Obținerea unui echilibru caloric negativ, cu o dietă care conține totuși calorii
- Asigurarea de aminoacizi și proteine de înaltă calitate, într-o cantitate echilibrată comparativ cu greutatea ideală a pacientului, pentru a proteja masa musculară a acestuia.
Alimente interzise în dieta oloproteică
Dieta oloproteică este una destul de restrictivă, astfel că există o serie de alimente interzise. Iată care sunt acestea:
Pâine, paste, cartofi, roşii, morcovi, fasole, năut, mazăre, linte, fructe, produse lactate (orice tip de brânză sau cremă de brânză, mozzarella), sucuri, alcool, băuturi şi siropuri carbogazoase, dulciuri de orice fel.
-
-
-
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului06.09.2025, 15:18
-
Legătura dintre inflamația intestinală și sănătatea creierului06.09.2025, 14:53
-
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.