Ce să faci când ai răceală sau gripă. Cori Grămescu: să ne alimentăm cât mai ușor și mai natural
Coch-ul și nutriționistul Cori Grămescu recoandă o dietă antiinflamatorie când avem o răceală sau o gripă.
Când temperaturile scad considerabil trebuie să avem grijă să nu ne îmbolnăvim, de aceea un rol important îl joacă alimentația, care ar trebui să fie echilibrată.
„O alimentație naturală, bazată pe consumul regulat de alimente integrale neprocesate este primul pas către o stare bună de sănătate și un sistem imunitar puternic. De asemenea, sănătatea sistemului respirator se întreține cel mai bine atunci când petrecem regulat timp în aer liber, într-un mediu cât mai puțin poluat, și, desigur, sportul reprezintă și el un factor important în menținerea unei sănătăți optime”, explică Cori Grămescu.
Ce ar trebui să mâncăm iarna, ne spune nutriționistul. Cori Grămescu recomandă să creștem consumul de rădăcinoase, țelină, dovleac, morcov, chiar și cartof pentru că acestea sunt legume consistente și ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul:
„Legumele pe care le consumăm în sezonul rece sunt mai bogate în carbohidrați decât cele specifice verii, iar pentru a nu ne pune silueta în pericol este bine ca atunci când alegem sursa de proteină să ne orientăm către carne mai slabă. Aceste legume ar trebui asociate mai curând cu pui, curcan sau pește oceanic de captură, și nu cu porc sau vită, care din păcate sunt alimentele tradiționale de iarnă în bucătăria românească”.
Însă, ar fi bine să mâncăm periodic pătrunjel, ardei grași, citrice, fructe de pădure, ghimbir, broccoli, spanac, nuci și semințe crude ca să facem față răcelii și gripei. În plus, pentru a ne întări sistemul imunitar putem adăuga zilnic în meniurile noastre turmeric, dar și să ne hidratăm și să adoptăm o dietă antiinflamatorie - cu ghimbir, turmeric și citrice - și odihnă.
„În perioadele în care suntem răciți sau avem gripă este indicat să ne alimentăm cât mai ușor și mai natural, să bem multe lichide și să evităm alimentele foarte procesate. Ideal este să consumăm supe din legume, pește de captură, dar și câteva plante care ne ajută cum sunt verbina și rozmarinul, echinacea, socul negru, turmericul și ceaiul de mușețel”, explică nutriționistul Cori Grămescu.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cum scap de pofta de dulce
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
