Ce se întâmplă în corp dacă mănânci o jumătate de avocado zilnic

O jumătate de avocado pe zi, mâncat la prânz, ar putea suprima apetitul și, ulterior, ar putea conduce la pierderea kilogramelor nedorite, susțin oamenii de...
Potrivit unei recenzii din septembrie 2016, publicată în Advances in Nutrition, consumul de alimente întregi care conțin o cantitate semnificativă de fibre, proteine sau cereale integrale, contribuie la sațietate. Această senzație de sațietate este esențială pentru a pierde în greutate sau pentru a preveni creșterea în greutate, deoarece te împiedică să te supraalimentezi.
Avocado pentru pierderea în greutate
Avocado este bogat în fibre și grăsimi. Aproximativ 15 la sută dintre grăsimi sunt saturate, dar majoritatea sunt grăsimi monosaturate sănătoase pentru inimă și care ajută organismul să absoarbă vitamine solubile, precum vitaminele A și E. De asemenea, fibrele din avocado contribuie la sațietate, ceea ce te poate face să mănânci mai puțin.
Avocado conține mai multe proteine decât multe alte fructe și legume și este, de asemenea, o bună sursă de potasiu și magneziu, care sunt importante pentru funcția musculară.
Un studiu publicat în noiembrie 2013 în Nutrition Journal a descoperit că adăugarea unei jumătăți de avocado la fiecare prânz poate ajuta persoanele supraponderale să se simtă mai sătule și să-și reducă dorința de a mânca în orele de după masă.
Mai mult,avocado este un aliment antiinflamator, ceea ce poate avea efecte benefice și asupra metablismului.
Dacă încercați să slăbiți, aveți grijă totuși la dimensiunile porțiilor. Un sfert din avocado are 80 de calorii și 8 grame de grăsime.
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
-
-
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima