Consumați mai mult cereale integrale! Beneficiile la care nu v-ați fi gândit

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Cerealele integrale și fructele de pădure scad colesterolul rău LDL
Cerealele integrale și fructele de pădure scad colesterolul rău LDL

Studii recente confirmă recomandările nutriționiștilor de a include mai multe cereale integrale în dietă.

Cercetările recente pledează pentru consumul de mai multe cereale integrale și mai puține cereale ”rafinate” precum pâinea albă, fursecurile și brioșele întrucât acestea din urmă pot crește riscul de boli de inimă și de moarte timpurie, în timp ce cerealele integrale o pot reduce. ”Încurajăm oamenii să aibă un consum moderat de carbohidrați și să aibă diferite tipuri de cereale, în special cereale integrale. Reducerea cantității și îmbunătățirea calității carbohidraților este mesajul studiului nostru”, a spus cercetătorul principal Mahshid Dehghan, de la Institutul de Cercetare a Sănătății Populației de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, Canada.

Cercetătorii au mai amintit că ovăzul, orezul, orzul și grâul reprezintă aproximativ jumătate din dietele din întreaga lume și până la 70% în țările cu venituri mici și medii, în special în Africa și Asia de Sud. Constatările nu demonstrează că o dietă bogată în cereale rafinate provoacă accident vascular cerebral, atacuri de cord sau alte forme de boli de inimă. O dietă bogată în pâine albă, furseci și brioșe a fost legată de tensiunea arterială mai mare, au arătat rezultatele. ”Obținerea a aproximativ 50% până la 60% din energie din carbohidrați este în regulă, dar încurajăm oamenii să reducă consumul de carbohidrați”, susțin cercetătorii, potrivit medicinenet.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel