Copil cu două inimi. Cadrele medicale, uluite. Mama fetei: Este într-o proporție perfectă. Este o parte foarte specială, unică a ei

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
copil cu doua inimi - FOTO: Freepik@bedneyimages
copil cu doua inimi - FOTO: Freepik@bedneyimages

Un copil cu două inimi a surprins cadrele medicale. Este un caz special.

Un copil cu două inimi a surprins cadrele medicale. Cadrelor medicale nu le-a venit să creadă când micuța a venit pe lume cu cele două inimi. Fetița, pe nume Jorgia Welch, este perfect sănătoasă. Cea de-a doua inimă este așezată pe partea stângă a burticii, în linie cu buricul. 

Bebelușul născut în luna februarie are un semn de naștere perfect în formă de inimă pe burtică. Medicii i-au spus mamei Jayne, în vârstă de 37 de ani, și partenerului ei Joe, din Stoke-on-Trent, că inima va dispărea probabil odată cu vârsta.

Inima, vizibilă în continuare

Dar marca simetrică a nașterii Jorgiei a crescut doar proporțional cu ea și rămâne vizibilă clar înainte de prima ei zi de naștere săptămâna viitoare, când împlinește 1 an.

Jayne Welch, de la Stoke pe Trent, Staffordshire, a declarat moașelor că "nu le-a venit să creadă" atunci când au zărit inima perfect simetrică pe partea stângă a Jorgiei la scurt timp după ce ea s-a născut în februarie anul trecut.

Jorgia s-a născut pe 22 februarie anul trecut, printr-o operație de cezariană. 

Vezi și: Semnul de pe mână care arată dacă că ai cancer sau boli de inimă. Testul îți arată câți ani mai ai de trăit

Cadrele medicale, uimite

Cadrele medicale care au asistat la nașterea fetiței s-au declarat uimite de inima fetiței.

”Semnul nașterii în formă de inimă se află pe burtica Jorgiei. Știam că avem o fată, iar pediatrul a fost uimit când au observat marcajul roșu de pe burtica minusculă a Jorgiei. Când s-a născut, era doar un mic semn roșu, dar într-o formă perfectă a inimii”, a spus Jayne Welch, mama fetiței, potrivit Daily Mail.

De atunci, semnul distinctiv în formă de inimă a continuat să crească și acum este ușor ridicat.

”Medicii au crezut că se va estompa, dar nu a dispărut sau s-a stins. Jorgia crește repede, la fel și inima care este într-o proporție perfectă. Toți cei care o întâlnesc o iubesc și vor întotdeauna să o vadă”, a mai adăugat mama fetiței cu două inimi. (Vezi AICI imaginile)

Vezi și: Bomboanele, pline de E-uri. Conțin un compus folosit și la explozivi

Fetița cu două inimi, supranumită fetița cu inima perfectă a iubirii

”Ea este cunoscută sub numele de "fetița cu inima perfectă a iubirii" și suntem recunoscători că nu există preocupări medicale cu privire la aceasta. Este doar o parte frumoasă și unică a ei. Este o parte foarte specială, unică a ei”, a mai spus mama fetei.

Ce sunt semnele din naștere

Semnele de naștere sunt semne colorate pe piele care sunt prezente la naștere sau la scurt timp după aceea. Ele sunt foarte frecvente și cele mai multe tipuri nu necesită nici un tratament. 

Dar unele ar putea avea nevoie să fie tratate în cazul în care acestea interferează cu sănătatea. De exemplu, un tip de marcă numită hemangioame determină formarea unei bucăți sub piele.

Poate fi necesar să fie îndepărtată cu ajutorul unui laser dacă este aproape de o zonă care ar putea provoca probleme pe măsură ce un copil crește, cum ar fi ochii, nasul sau gura.

Tratamentul include terapia cu laser – unde căldura și lumina sunt folosite pentru a face semnul nașterii mai mic și mai ușor. Medicamentele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a reduce fluxul de sânge la semnul nașterii, ceea ce poate încetini creșterea acestuia și îl poate face mai deschis la culoare.

Vezi și: Degerăturile: cum apar și la ce să fiți atenți. Ciuhodaru: Moartea albă este un ucigaș tăcut. Nu mai apreciezi corect pericolele, nu mai ai capacitate de reacție. Deznodământ fatal

Și poate fi recomandată intervenția chirurgicală, deși acest lucru poate lăsa cicatrici.

Hemangioamele sunt vase de sânge care formează o umflătură roșie în relief pe piele. Acestea apar la scurt timp după naștere și de obicei, au un aspect roșu pe pielea deschisă sau închisă la culoare. 

Sunt mai frecvente la fete, la copiii prematuri (născuți înainte de 37 de săptămâni), la copiii cu greutate mică la naștere și la nașterile multiple, cum ar fi cele de gemeni. 

Hemangioamele se măresc în primele 6 până la 12 luni, apoi se micșorează și dispar până la vârsta de 7 ani. Uneori apar sub piele, făcând-o să pară albastră sau violet. Acestea pot avea nevoie de tratament dacă afectează vederea, respirația sau alimentația, notează NHS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel