Cum mănânci dulciuri de Crăciun fără să te îngrași. Sfaturile nutriționistului, Ep.8

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Oricât de tentante ar fi dulciurile de Crăciun, trebuie să le mâncăm într-un anume fel ca să nu se îngrășăm
Oricât de tentante ar fi dulciurile de Crăciun, trebuie să le mâncăm într-un anume fel ca să nu se îngrășăm

EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile" zilnice, ce și cum să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă. În acest al 8-lea episod din Sfaturile nutriționistului învățăm cum să mâncă dulciurile de Crăciun astfel încât să nu ne îngrășăm. Și, da, avem voie și cozonaci, și plăcinte, și prăjituri, și tort! Dar într-un anume fel!

Nu e masă de Crăciun fără cozonac. Unii adaugă și torturi, și prăjituri, așa că bomba calorică e gata. Dar nutriționistul autor al Sfaturilor de la DC MEDICAL, dr. Anca Hâncu, spune că putem mânca din toate, fără să ne îngrășăm, dar cu măsură și la anumite ore!

Ce și când mănânci

„Cu ocazia Crăciunului, toate gospodinele își pun fantezia la încercare și pregătesc cele mai minunate dulciuri. De asemenea, dacă mergem la o masă la restaurant, vom fi tentați și de cozonaci și de torturi și de multe, multe dulciuri foarte bune. Pentru a încerca să ne menținem kilogramele, să rămânem în forma cu care eram obișnuiți, să nu ne trezim după Sărbători cu 2-3 kilograme în plus, aș recomanda masa de prânz să se termine după aperitive și felul principal, să se ia o pauză, să se bea o cafea, se mai be aaun pahar de vin, se povestește cu prietenii, cu rudele, cu cei care ne sunt aproape. Savurăm, cu alte cuvinte, tot acest eveniment care înseamnă Crăciunul, care nu înseamnă doar masă, iar desertul să fie o bucurie pe care ne-o permitem, un răsfăț pe care ni-l permitem, la gustarea de după-amiază. Deci, pe la 15.00-16.00, putem încerca și deserturile”, arată dr. Anca Hâncu, doctor în medicină, în episodul 8 al Sfaturilor nutriționistului de la DC MEDICAL.

Ce lași pe a doua zi

Atenție, însă, cantitățile să nu fie mari și, ce se poate, amânăm pe a doua zi.

„Dar, aici, sau alegem prăjitura favorită sau încercăm să gustăm din mai multe variante. Nu trebuie să le mâncăm pe toate. Pe de altă parte, mai este faimosul cozonac, care e gustos, dar e plin de calorii. Are și nucă, are și ouă, are și mac, făină. Ei, bine, putem să-l consumăm dimineața, la micul dejun, cu un pahar cu lapte sau cu o cafea, și e o alegere mult mai bună decât să adăugăm toate acele dulciuri după masa de prânz. În mod special aș vrea măcar să fie evitat consumul dulciurilor seara", arată nutriționistul.

Întreg episodul 8 din Sfaturile nutriționistului, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel