EXCLUSIV Cum mănânci dulciuri de Crăciun fără să te îngrași. Sfaturile nutriționistului, Ep.8
EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile" zilnice, ce și cum să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă. În acest al 8-lea e...
Nu e masă de Crăciun fără cozonac. Unii adaugă și torturi, și prăjituri, așa că bomba calorică e gata. Dar nutriționistul autor al Sfaturilor de la DC MEDICAL, dr. Anca Hâncu, spune că putem mânca din toate, fără să ne îngrășăm, dar cu măsură și la anumite ore!
Ce și când mănânci
„Cu ocazia Crăciunului, toate gospodinele își pun fantezia la încercare și pregătesc cele mai minunate dulciuri. De asemenea, dacă mergem la o masă la restaurant, vom fi tentați și de cozonaci și de torturi și de multe, multe dulciuri foarte bune. Pentru a încerca să ne menținem kilogramele, să rămânem în forma cu care eram obișnuiți, să nu ne trezim după Sărbători cu 2-3 kilograme în plus, aș recomanda masa de prânz să se termine după aperitive și felul principal, să se ia o pauză, să se bea o cafea, se mai be aaun pahar de vin, se povestește cu prietenii, cu rudele, cu cei care ne sunt aproape. Savurăm, cu alte cuvinte, tot acest eveniment care înseamnă Crăciunul, care nu înseamnă doar masă, iar desertul să fie o bucurie pe care ne-o permitem, un răsfăț pe care ni-l permitem, la gustarea de după-amiază. Deci, pe la 15.00-16.00, putem încerca și deserturile”, arată dr. Anca Hâncu, doctor în medicină, în episodul 8 al Sfaturilor nutriționistului de la DC MEDICAL.
Ce lași pe a doua zi
Atenție, însă, cantitățile să nu fie mari și, ce se poate, amânăm pe a doua zi.
„Dar, aici, sau alegem prăjitura favorită sau încercăm să gustăm din mai multe variante. Nu trebuie să le mâncăm pe toate. Pe de altă parte, mai este faimosul cozonac, care e gustos, dar e plin de calorii. Are și nucă, are și ouă, are și mac, făină. Ei, bine, putem să-l consumăm dimineața, la micul dejun, cu un pahar cu lapte sau cu o cafea, și e o alegere mult mai bună decât să adăugăm toate acele dulciuri după masa de prânz. În mod special aș vrea măcar să fie evitat consumul dulciurilor seara", arată nutriționistul.
Întreg episodul 8 din Sfaturile nutriționistului, aici:
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Cum scap de pofta de dulce
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
