Cum să mănânci ca să scapi de BURTĂ. Nutriționist, despre numărul de CALORII: Nu agresează organismul

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum sa mananci ca sa scapi de burta - FOTO Pexels @Andres Ayrton
Cum sa mananci ca sa scapi de burta - FOTO Pexels @Andres Ayrton

Grăsimea de pe burtă este foarte periculoasă pentru sănătate, iar o scădere ponderală de 10% poate fi benefică. 

Există un număr ideal de calorii pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă în mod sănătos, astfel încât acesta să nu devină agresiv cu organismul.

Este foarte importantă slăbirea în această zonă, grăsimea viscerală având efecte nocive pentru sănătate, de la presiunea pe care o pune asupra organelor din interiorul cavității abdominale, până la risc crescut de diabet.

”Uneori grăsimea este mai multă în interior, decât sub piele. Ei au un sindrom de presiune intraabdominală crescută. Abdomenul nostru are un număr de organe, dacă mai este și o cantitate de grăsime care are un anumit volum, presiunea din interiorul cavității abdominale este mare”, a explicat dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie, în emisiunea ”Doctor de Bine” de la Pro TV. 

Scăderea în greutate prin înfometare

 

”În momentul în care persoana se îngrașă, la nivelul celulelor, la nivelul țesutului adipos apare o rezistență, ca un zid și atunci, de asta trebuie din ce în ce mai multă insulină pentru a dărâma acel zid”, a subliniat dr. Răzvan Vasilescu, medic primar diabetolog. 

Astfel, secreția pancreasului este forțată și crește glicemia în sânge, iar această situație este premergătoare diabetului. De asemenea, masa grasă din abdomen afectează prin semnale chimice toate vasele de sânge. 

Mai mult decât atât, o scădere cu 10% a greutății corporale înseamnă un impact pozitiv asupra vaselor de sânge, dar și asupra glicemiei. 

Potrivit nutriționistului Șerban Damian, acest obiectiv poate fi realizat prin scăderea a 500-800 de calorii din maximum necesar într-o zi, subliniind că această valoare nu agresează organismul.

”Pe de o parte organismul primește suficientă energie din alimente, iar diferența o ia din depozitele adipoase. Adică mănâncă normal, dar mai puțin decât ar avea nevoie”, a explicat nutriționistul. 

Astfel, pierderea ponderală ulterioară are un ”traseu” precis, deoarece organismul extrage grăsimile din depozite și le duce în ficat, unde acesta le metabolizează. În urma acestui proces rezultă energie. 

6 alimente care topesc grăsimea abdominală. De ce este important să scapi de ea

Grăsimea viscerală, cea care se află în interiorul abdomenului, este cel mai greu de topit, cu oricâte exerciții fizice ați face.

Din fericire, există câteva alimente care combinate cu o dietă echilibrată vă pot ajuta de acest strat periculos de grăsime, mai mult decât atât, va veni la pachet și cu o subțiere a taliei, notează EatThis.

Leguminoasele

Pe primul loc în recomandarea nutriționiștilor se află leguminoasele, fasole, mazăre, linte, năut, alimente foarte bogate în fibre.

Potrivit lui Kim Yawitz, dietetician american, aceste alimente sunt cele care lipsesc foarte mult din dieta americanilor, în ciuda beneficiilor pe care le au.

”Mâncați mai multe alimente bogate în fibre solubile - un nutrient pe care majoritatea americanilor nu îl consumă suficient. Într-un studiu, grăsimea viscerală a scăzut cu aproape patru procente pentru fiecare creștere cu 10 grame a aportului zilnic de fibre solubile”, a spus ea. ”Fasolea este o sursă excelentă de fibre solubile, iar studiile sugerează că un consum mai mare de fasole ar putea ajuta la reducerea grăsimii de pe burtă.

O modalitate ușoară de a încorpora mai multă fasole în dieta dumneavoastră este să adăugați niște fasole albă gătită într-un smoothie - nici nu veți ști că se află acolo!”

Citește mai departe AICI.

Vezi și: Somnul insuficient, consecințe pe termen lung asupra siluetei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel