Cum să nu te îngrași în vacanța all inclusive. Carmen Brumă și-a dezvăluit dieta minune

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cum sa nu te ingrasi in vacanta. FOTO Pexels @ RODNAE Productions
cum sa nu te ingrasi in vacanta. FOTO Pexels @ RODNAE Productions

Carmen Brumă și-a dezvăluit dieta cu care nu riscă să se îngrașe în vacanțele de tip ”all inclusive”.

Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, a dezvăluit dieta pe care a urmat-o în vacanță, astfel încât să se bucure de poftele culinare ale locului, dar fără să își riște silueta.

”M-am întors dintr-un weekend 'all inclusive' în Bulgaria și m-am gândit să vă scriu câteva 'strategii' care să vă ajute să vă satisfaceți toate poftele culinare și să treceți fără kilograme în plus peste vacanțele în sistem 'all inclusive'.

La mine funcționează următoarea combinație:

MIC DEJUN consistent, de exemplu omletă cu legume proaspete, pâine, o felie mică de brânză, cafea.

După micul dejun încerc să mă mișc cât mai mult, fie fac un antrenament scurt în cameră (aprox 20 min) de genul celor din programele mele, fie înot, alerg, merg etc.

PRÂNZUL e momentul în care mănânc alimentele periculoase de care îmi este poftă (de obicei dulciuri în cazul meu și foarte rar pizza, paste etc). De cele mai multe ori renunț la mâncare și mănânc doar desert sau mănânc o salată (sau o supă) și apoi desert.

CINA e de cele mai multe ori 'regulamentară', o sursă de proteine (pește, friptura slabă, creveți etc) cu salată. ALCOOL beau rar, să zicem maximum 2 pahare cu vin roșu într-o vacanță de 7 zile.

Încerc să-mi monitorizez pașii făcuți zilnic și să fiu constant în jurul valorii de 10 000 sau peste”, a scris Carmen Brumă pe contul său de socializare.

Mai mult, și-a încheiat postarea cu o urare bine venită înainte de vacanță. ”Cu satisfacții și fără kilograme în plus”.

Trusa medicală de vacanță. Ce nu ar trebui să-ți lipsească niciodată. Cea mai importantă REGULĂ când faci bagajul

Cori Grămescu, sfaturi pentru începutul dietei: Nu există un moment ideal

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a venit cu câteva sfaturi despre mâncarea echilibrată și aliniată dietei și vacanțele sau doar plecările în weekend.

Iar aceste idei au fost transmise pe contul său de socializare, unde multe persoane i-au mărturisit că vor să țină diverse diete, dar care amână momentul după concediu.

”E important să calibrăm puțin lucrurile și să vorbim despre cum aliniem deplasările, fie că vorbim de weekenduri la mare sau la munte, cu ideea de a mânca sănătos.

Trebuie să știți că dacă aveți kilograme în plus și vreți să slăbiți, cu cât amânați momentul începerii unei diete, cu atât vă va fi mai greu, pentru că se acumulează kilogramele.

Iar după un punct în colo, persoanele care încep să ia în greutate o vor face constant, iar asta înseamnă efortul depus, că dezechilibrele hormonale determinate de kilogramele în exces, toată partea aceasta de afectare a metabolismului tind să se agraveze și să se cronicizeze.

Nu așteptați neapărat să fie un moment, așa ideal, în care să vă imaginați că toate lucrurile se aliniază, ci începeți exact din momentul în care sunteți, începeți să fiți mai atenți la ceea ce mâncați, să aveți grijă de corpul vostru într-o manieră ceva mai relaxată”, a povestit Cori Grămescu pe Instagram.

Legionella, bacteria mortală pe care o poți lua în timpul unui duș, la hotel. La ce să fii ATENT când ajungi la cazare

”Atât cât investim, atât o să și primim”

”Un alt lucru foarte util de făcut este să vă asigurați că așteptările voastre de la propriul proces nu sunt niște lucruri idealizate, ci să ne gândim la ceea ce investim noi, efectiv, în acest proces. Atât cât investim, atât o să și primim ca rezultate din procesul de slăbire la care ne înscriem.

La ce mă refer aici. Majoritatea oamenilor când încep un program de slăbire sunt cumva ambivalenți: își doresc să slăbească, dar... e prea multă muncă, programul este neregulat, vine vacanța, sunt zilele de naștere ale copiilor.

Și atunci, corect este să ne așteptăm la o introducere blândă în temă, eu așa cred că ar trebui privit.

Nu am o perioadă ideală, pot să am mai multă grijă la ceea ce mănânc, pot să am mai multă grijă de mine, pot să încep să fac puțină mișcare. Citește mai departe AICI.

Vezi și: 8 beneficii ale VACANȚEI asupra sănătății. Cum să-ți lungești viața și cum să ai un SOMN mai odihnitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel