Curmalele, beneficii pentru sănătate. Ce boli țin la distanță

Georgiana Ioniță / 14 sep 2020 / 09:26

Curmalele sunt adesea asociate cu desertul, pentru dulceața lor naturală și aroma bogată. Aceste fructe pot avea și multiple beneficii pentru sănătate. 

Curmalele sunt bogate în nutrienți


Trei curmale au aproximativ 200 de calorii, 54 de grame de carbohidrați cu aproximativ 5 grame sub formă de fibre, un gram de proteine ​​și zero  grăsimi. Această porție furnizează, de asemenea, cantități mai mici dintr-o gamă largă de nutrienți, inclusiv vitamine B, vitamina K, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc și mangan.


Antioxidanți


Pe lângă conținutul lor de vitamine și minerale, curmalele sunt bogate în antioxidanți care protejează sănătatea. O lucrare recentă, publicată în Journal of Pharmacy & BioAllied Sciences, afirmă că acestea sunt o sursă bună de antioxidanți naturali, care pot fi utilizați pentru gestionarea bolilor legate de stresul oxidativ. Stresul oxidativ apare atunci când există un dezechilibru între producerea de radicali liberi care dăunează celulelor și capacitatea organismului de a contracara efectele lor dăunătoare. Este un precursor al îmbătrânirii și al deteriorării celulare care poate duce la boli. Curmalele conțin, de asemenea, compuși antiinflamatori și antimicrobieni, ceea ce înseamnă că pot juca, de asemenea, un rol în combaterea bolilor infecțioase.

Alte cercetări au arătat că aceste fructe conțin mulți antioxidanți, inclusiv carotenoizi, polifenoli (de exemplu, acizi fenolici, izoflavoni, lignani și flavonoizi), taninuri și steroli. De asemenea, au proprietăți anti-fungice.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy