Curmalele, beneficii pentru sănătate. Ce boli țin la distanță
Curmalele sunt adesea asociate cu desertul, pentru dulceața lor naturală și aroma bogată. Aceste fructe pot avea și multiple beneficii pentru sănătate.
Curmalele sunt bogate în nutrienți
Trei curmale au aproximativ 200 de calorii, 54 de grame de carbohidrați cu aproximativ 5 grame sub formă de fibre, un gram de proteine și zero grăsimi. Această porție furnizează, de asemenea, cantități mai mici dintr-o gamă largă de nutrienți, inclusiv vitamine B, vitamina K, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc și mangan.
Antioxidanți
Pe lângă conținutul lor de vitamine și minerale, curmalele sunt bogate în antioxidanți care protejează sănătatea. O lucrare recentă, publicată în Journal of Pharmacy & BioAllied Sciences, afirmă că acestea sunt o sursă bună de antioxidanți naturali, care pot fi utilizați pentru gestionarea bolilor legate de stresul oxidativ. Stresul oxidativ apare atunci când există un dezechilibru între producerea de radicali liberi care dăunează celulelor și capacitatea organismului de a contracara efectele lor dăunătoare. Este un precursor al îmbătrânirii și al deteriorării celulare care poate duce la boli. Curmalele conțin, de asemenea, compuși antiinflamatori și antimicrobieni, ceea ce înseamnă că pot juca, de asemenea, un rol în combaterea bolilor infecțioase.
Alte cercetări au arătat că aceste fructe conțin mulți antioxidanți, inclusiv carotenoizi, polifenoli (de exemplu, acizi fenolici, izoflavoni, lignani și flavonoizi), taninuri și steroli. De asemenea, au proprietăți anti-fungice.
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cum scap de pofta de dulce
Alimentele „interzise” care ar putea proteja creierul: ce arată un studiu pe 25 de ani
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
