De ce este bine să mănânci supe reci. Ce se întâmplă în organism

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce este bine sa mananci supe reci - FOTO: Freepik
de ce este bine sa mananci supe reci - FOTO: Freepik

De ce este bine să mănânci supe reci. Cum îți ajută organismul. 

De ce este bine să mănânci supe reci. Astăzi, vă propunem o alternativă creată cu gândul la vremea toridă de vară - supele reci!

Răcoritoare, ușoare, colorate și pline de vitamine, acestea vă vor satisface poftele, menținându-vă în același timp răcoarea. De fapt, știați că, pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste supe își au originea în gazpacho-uri care vă vor pune idei de călătorie în cap!

De unde provin supele reci?

După cum probabil ați ghicit, supele reci nu sunt tipic canadiene, ci europene. De fapt, la originea lor se află evoluția gazpacho, care a evoluat în sudul Peninsulei Iberice, situată în sud-vestul Europei, unde căldura este cu adevărat fierbinte și sufocantă pe tot parcursul anului. 

Gazpacho a fost cândva foarte popular printre fermierii mai puțin înstăriți pentru simplitatea și valoarea sa nutritivă. De-a lungul anilor, a evoluat și acum este mai degrabă o supă făcută din legume amestecate, servită rece. În mod tradițional, gazpacho se prepară cu roșii, apoi se diluează cu apă sau cuburi de gheață. Ce se adaugă la roșii - cum ar fi pesmet, castraveți, ardei și ceapă - depinde de regiune. 

Supele reci pornesc de la această rețetă de bază care încorporează o varietate de ingrediente, fiecare mai diferit decât celălalt. Porumb, mazăre dulce, morcovi, spanac, lămâie, pepene galben, cartofi dulci, dovleac - doar imaginația dumneavoastră este limita! Pe scurt, există o mulțime de opțiuni pentru a impresiona mulțimea, potrivit Arctic Gardens.

Beneficiile pentru sănătate

Există o mulțime de sceptici ai supei reci. 

Conținut de vitamine

Cel mai mare atu pe care îl au de oferit supele reci este că au în ele în principal legume. Acest lucru reprezintă o varietate uriașă la capitolul beneficii pentru sănătate.

Mențin hidratarea

Temperatura corpului crește vara, mai ales în timpul caniculei și al zilelor lungi la soare. Este esențial să te răcorești în mod regulat. Supele reci  sunt surse excelente de apă, ceea ce îți permite să te menții hidratat, fiind în același timp creativ în ceea ce privește modalitățile de a consuma apă.

Oferă sațietate

De cele mai multe ori, supa rece este destul de bogată în apă și fibre. Așa că, pe lângă faptul că sunt excelente pentru sistemul digestiv, au și puterea foarte importantă de a sătura. Cu cât mănânci mai multe fructe și legume, cu atât mai mult îți frânezi pofta de zahăr, grăsimi și sare, ceea ce face ca supele reci să fie excelente pentru a evita obiceiurile alimentare proaste.

Oferă strălucire pielii

Fiind alcătuite în principal din fructe sau legume, supele reci sunt antioxidanți naturali cu vitaminele A, C și E. Acest lucru vă menține pielea și neuronii sănătoși. De asemenea, ele conțin mult magneziu din legume verzi, leguminoase sau cereale, care sunt importante pentru buna funcționare a organismului. De fapt, această moleculă este implicată în toate reacțiile chimice din corpul nostru atunci când vine vorba de producerea de energie. Așadar, prin creșterea aportului de magneziu, poți spune adio oboselii și stresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel