De ce este bine să mănânci supe reci. Ce se întâmplă în organism
De ce este bine să mănânci supe reci. Cum îți ajută organismul.
De ce este bine să mănânci supe reci. Astăzi, vă propunem o alternativă creată cu gândul la vremea toridă de vară - supele reci!
Răcoritoare, ușoare, colorate și pline de vitamine, acestea vă vor satisface poftele, menținându-vă în același timp răcoarea. De fapt, știați că, pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste supe își au originea în gazpacho-uri care vă vor pune idei de călătorie în cap!
De unde provin supele reci?
După cum probabil ați ghicit, supele reci nu sunt tipic canadiene, ci europene. De fapt, la originea lor se află evoluția gazpacho, care a evoluat în sudul Peninsulei Iberice, situată în sud-vestul Europei, unde căldura este cu adevărat fierbinte și sufocantă pe tot parcursul anului.
Gazpacho a fost cândva foarte popular printre fermierii mai puțin înstăriți pentru simplitatea și valoarea sa nutritivă. De-a lungul anilor, a evoluat și acum este mai degrabă o supă făcută din legume amestecate, servită rece. În mod tradițional, gazpacho se prepară cu roșii, apoi se diluează cu apă sau cuburi de gheață. Ce se adaugă la roșii - cum ar fi pesmet, castraveți, ardei și ceapă - depinde de regiune.
Supele reci pornesc de la această rețetă de bază care încorporează o varietate de ingrediente, fiecare mai diferit decât celălalt. Porumb, mazăre dulce, morcovi, spanac, lămâie, pepene galben, cartofi dulci, dovleac - doar imaginația dumneavoastră este limita! Pe scurt, există o mulțime de opțiuni pentru a impresiona mulțimea, potrivit Arctic Gardens.
Beneficiile pentru sănătate
Există o mulțime de sceptici ai supei reci.
Conținut de vitamine
Cel mai mare atu pe care îl au de oferit supele reci este că au în ele în principal legume. Acest lucru reprezintă o varietate uriașă la capitolul beneficii pentru sănătate.
Mențin hidratarea
Temperatura corpului crește vara, mai ales în timpul caniculei și al zilelor lungi la soare. Este esențial să te răcorești în mod regulat. Supele reci sunt surse excelente de apă, ceea ce îți permite să te menții hidratat, fiind în același timp creativ în ceea ce privește modalitățile de a consuma apă.
Oferă sațietate
De cele mai multe ori, supa rece este destul de bogată în apă și fibre. Așa că, pe lângă faptul că sunt excelente pentru sistemul digestiv, au și puterea foarte importantă de a sătura. Cu cât mănânci mai multe fructe și legume, cu atât mai mult îți frânezi pofta de zahăr, grăsimi și sare, ceea ce face ca supele reci să fie excelente pentru a evita obiceiurile alimentare proaste.
Oferă strălucire pielii
Fiind alcătuite în principal din fructe sau legume, supele reci sunt antioxidanți naturali cu vitaminele A, C și E. Acest lucru vă menține pielea și neuronii sănătoși. De asemenea, ele conțin mult magneziu din legume verzi, leguminoase sau cereale, care sunt importante pentru buna funcționare a organismului. De fapt, această moleculă este implicată în toate reacțiile chimice din corpul nostru atunci când vine vorba de producerea de energie. Așadar, prin creșterea aportului de magneziu, poți spune adio oboselii și stresului.
-
Ce trebuie să știi despre slănină. Cum se mănâncă corect02.11.2025, 22:22
-
Statinele, asociate cu cancerul. Ce s-a aflat abia acum02.11.2025, 20:53
-
-
Semnul banal care îți arată că ai o boală cardiacă mortală02.11.2025, 18:41
-
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
