De ce grăsimile nu trebuie excluse din dietă, iar dulciurile demonizate. Cori Grămescu: înfometarea nu e o soluție!

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta      Foto: Pixabay
Dieta Foto: Pixabay

Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția asupra unor recomandări îngrijorătoare - ”vecine cu tulburări alimentare” le-a denumit ea - pe care le-a observat pe Instagram.

Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția asupra unor recomandări alimentare și antrenamente foarte grele pe care majoritatea femeilor nu le pot respecta, dar și asupra unor reguli de la excluderea oricărei mâncări cu grăsimi, reduceri considerabile ale alimentelor ce conțin carbohidrați. 

”Văd des pe Instagram niște recomandări vecine cu tulburările alimentare. Porții nerealist de mici, mâncare foarte puțină, antrenamente foarte grele pe care majoritatea femeilor care au o viață normală nu le pot susține, reguli de la excluderea grăsimilor, reducerea drastică a carbohidraților, demonizarea fructelor dulci, dacă mănânci prea mulți morcovi te îngrași, dacă mănânci seara te îngrași, sucuri magice care îți topesc grăsimea de pe abdomen etc.

Reamintesc că orice EXCES alimentar duce la îngrășare, nu o banană sau un morcov. De asemenea, trebuie să înțelegeți că ori de câte ori mâncarea voastră zilnică scade sub nivelul minim al ratei metabolice bazale și ori de câte ori porțiile pe care le consumați nu ating pragul de sațietate (volumul minim necesar pentru a întinde peretele stomacului în așa fel încât să se declanșeze acea sațietate, undeva la 450g la o masă) este absolut normal ca spre finalul zilei atunci când vă relaxați sau vă consumați energia de peste zi să apară o senzație agresivă de foame”, avertizează Cori Grămescu.

Potrivit acesteia, ”înfometarea NU este o soluție” deoarece poate duce la probleme nedorite. Enumeră câteva dintre acestea: ”dureri le de cap, ameţeli, lipsa de energie, dificultăţi de atenţie şi memorie, iritabilitate, iar pe termen lung duce la dezechilibrele nutriţionale care se pot manifesta sub diferite forme: probleme ale pielii, părului, unghiilor, anemii, creșterea rezistenței la insulină, probleme hormonale”.

”Orice plan alimentar care se vrea eficient și sănătos trebuie să fie flexibil și diversificat. Viață noastră de zi cu zi nu este un set de reguli sau situații ideale! Aveți grijă de sănătatea voastră!”, astfel încheie postarea nutriționistul Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel