De ce grăsimile nu trebuie excluse din dietă, iar dulciurile demonizate. Cori Grămescu: înfometarea nu e o soluție!
Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția asupra unor recomandări îngrijorătoare - ”vecine cu tulburări alimentare” le-a denumit ea - pe care le-a observat pe...
Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția asupra unor recomandări alimentare și antrenamente foarte grele pe care majoritatea femeilor nu le pot respecta, dar și asupra unor reguli de la excluderea oricărei mâncări cu grăsimi, reduceri considerabile ale alimentelor ce conțin carbohidrați.
”Văd des pe Instagram niște recomandări vecine cu tulburările alimentare. Porții nerealist de mici, mâncare foarte puțină, antrenamente foarte grele pe care majoritatea femeilor care au o viață normală nu le pot susține, reguli de la excluderea grăsimilor, reducerea drastică a carbohidraților, demonizarea fructelor dulci, dacă mănânci prea mulți morcovi te îngrași, dacă mănânci seara te îngrași, sucuri magice care îți topesc grăsimea de pe abdomen etc.
Reamintesc că orice EXCES alimentar duce la îngrășare, nu o banană sau un morcov. De asemenea, trebuie să înțelegeți că ori de câte ori mâncarea voastră zilnică scade sub nivelul minim al ratei metabolice bazale și ori de câte ori porțiile pe care le consumați nu ating pragul de sațietate (volumul minim necesar pentru a întinde peretele stomacului în așa fel încât să se declanșeze acea sațietate, undeva la 450g la o masă) este absolut normal ca spre finalul zilei atunci când vă relaxați sau vă consumați energia de peste zi să apară o senzație agresivă de foame”, avertizează Cori Grămescu.
Potrivit acesteia, ”înfometarea NU este o soluție” deoarece poate duce la probleme nedorite. Enumeră câteva dintre acestea: ”dureri le de cap, ameţeli, lipsa de energie, dificultăţi de atenţie şi memorie, iritabilitate, iar pe termen lung duce la dezechilibrele nutriţionale care se pot manifesta sub diferite forme: probleme ale pielii, părului, unghiilor, anemii, creșterea rezistenței la insulină, probleme hormonale”.
”Orice plan alimentar care se vrea eficient și sănătos trebuie să fie flexibil și diversificat. Viață noastră de zi cu zi nu este un set de reguli sau situații ideale! Aveți grijă de sănătatea voastră!”, astfel încheie postarea nutriționistul Cori Grămescu.
-
Alimentele care afectează creierul și cresc tensiunea arterială25.10.2025, 18:23
-
-
De ce mă doare capul în fiecare dimineață?25.10.2025, 12:41
-
-
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
