Diabet de tip 1: care sunt riscurile dacă nu se menține glicemia sub control

Angela Sabău |
Data publicării:
Diabet
Diabet

Pacienții cu diabet de tip 1 care nu mețin un control glicemic optimal au riscuri mai mari de a face complicații. Aceștia au anumite „trăsături” în comun, potrivit unui studiu.

Pacienții cu diabet de tip 1 care mețin un control glicemic suboptimal au riscuri mai mari de a face complicații. Un studiu a reușit să schițeze un „portret robot” al celor afectați de diabet de tip 1, care au un risc mai mare de complicații și o lipsă a controlului glicemic.

Jeremy H. Pettus, doctor de la Școala de Medicină de la Universitatea din California din San Diego, și colegii au folosit date de înregistrare a sănătății electronice din practica clinică reală (baza de date Optum Humedica; iulie 2014 - iunie 2016) pentru a evalua caracteristicile demografice, clinice și stresul bolii pentru adulții cu diabet zaharat tip 1 din Statele Unite în primele 24 de luni după diagnosticare, comparativ cu cele 12 luni anterioare datei diagnosticării.

Riscuri mai mari 

Cercetătorii au descoperit că din 31.430 de adulți cu diabet de tip 1, în proporție de 79,9% au avut un control glicemic suboptimal (media hemoglobinei glicate, 8,8 la sută).

Pacienții cu control glicemic suboptimal erau preponderent mai tineri, afro-americani, neasiguranți sau pe Medicaid (program de ajutorare cu costurile medicale ale persoanelor cu venituri mici), obezi sau fumători și aveau un risc mai mare să aibă hipertensiune arterială sau depresie necontrolată. Cu toate acestea, în ciuda lipsei de control glicemic și a factorilor de risc ai bolilor cardiovasculare crescute (de exemplu, hipertensiune arterială necontrolată, obezitate și fumat), ratele de boli coronariene și accident vascular cerebral nu au fost mai mari la acești pacienți. Pacienții cu control glicemic suboptimal au prezentat, de asemenea, mai multe complicații ale diabetului zaharat (inclusiv cetoacidoză diabetică, hipoglicemie severă și boli microvasculare) și au utilizat mai multe servicii de asistență medicală (vizite la secții de urgență și internări).

"Acest studiu din lumea reală a> 30.000 de adulți cu diabet de tip 1 a arătat că indivizii cu control glicemic suboptimal față de cei cu un nivel glicemic diferă semnificativ în ceea ce privește acoperirea asistenței medicale, comorbidități, complicații legate de diabet, utilizarea serviciilor de îngrijiri de sănătate și factori de risc cardiovascular", scriu autorii.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel