DIETA care scade riscul de Alzheimer. Ce să mănânci

Adisa Codruț / 25 ian 2021 / 10:55
Alimente, dietă
Alimente, dietă

Carnea roșie, untul și dulciurile sunt alimente interzise dintr-o dietă care scade riscul apariției bolii Alzheimer.

Dieta care ocupă primul loc în US News&World Report 2016, creată, studiată și publicată de cercetătorii de la Rush Medical University, - dieta MIND - este considerată o dietă foarte ușor de urmat, o dietă care promovează alimentația sănătoasă pentru persoanele supraponderale sau care suferă de diabet și boli cardiovasculare. Studii au demonstrat eficiența în scăderea riscului apariției bolii Alzheimer. Este un mix între dieta mediteraneană și dieta DASH (alimentația recomandată pentru scăderea tensiunii arteriale crescute).

Potrivit nutriționistului Lygia Alexandrescu, în dieta MIND se recomandă consumul de: legume verzi cu foi (spanac, salată verde, rucola, etc), legume de sezon, oleaginoase, leguminoase cu bob: fasole, năut, linte, fructe de pădure, cereale integrale, pește, carne de pasăre și lactate fermentate, ulei de măsline, vin. De partea cealaltă sunt 5 alimente care trebuie evitate: carnea roșie, untul și margarina, brânzeturile, produsele de patiserie și dulciurile, alimentele prăjite și de tip fast food, potrivit Antena 3.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy