DIETA câștigătoare a lui Novac Djokovic. Ce NU mănâncă niciodată

Marele tenisman Novac Djokovic ține o dietă fără gluten, care îl ajută să aibă performanțe remarcabile în competiții. Sportivul se bazează pe câteva principii sănătoase, dar eficiente. 

"”Vitalitatea izvorăște chiar din capul omului, mai bine spus din gura sa.” Fiecare vorbă pe care o rostim ne definește starea și energia pe care o avem. Fiecare bucată de mâncare introdusă în gură ne modifică organismul într-un anumit fel. Fiecare dintre noi are de descoperit această relație, de conștientizat sensul lucrurilor ce-l definesc, astfel obținând rezultatele dorite, bucurându-ne de o stare fizică și mentală cu o înaltă vitaliatate.

”Așează-te la masă cu recunoștință și smerenie.” Nu lăsa gânduri de furie să vină cu tine la masă. Acestea vor încărca cu energie negativă și hrana pe care o comsumi. Rostește o rugăciune înainte de fiecare masă și hrana-ți va da înapoi vitalitate și sănătate.

Mânâncă încet, conștient de fiecare îmbucătură. ”Când te vei concentra asupra celor din farfurie și vei simți fiecare îmbucătură, atunci vei căpăta și un al șaselea simț, care-ți va spune ce cantitate de mâncare ai nevoie ca să te simți foate bine”.

Alege calitatea și nu cantitatea hranei! Încearcă să mănânci alimente organice și cât de puțin procesate posibil. Multe din pesticide sau dintre agenții fungici au o informație nepotrivită pentru organism. Diverse cercetări caută să înțeleagă care ar fi mesajul acestor chimicale pentru organism. Concluziile generale spun că unul dintre mesajele transmise este acela de a lua în greutate. Caută naturalul și alimentele integrale, mesajul acestora este de bună vitalitate, energie și sănătate.

”Mă bazez pe simțuri…nimeni nu este un expert mai bun ca mine în nevoile mele nutriționale, așa cum nimeni nu înțelege nevoile tale nutriționale mai bine decât tine.” Acesta este și îndemnul meu către toți cei care vin către mine. După ședințele de consiliere în nutriție, acesta este scopul final pe care-l urmăresc cu clienții mei: cunoașterea personală și înțelegerea celor de trebuință și folos, în vederea unei stări excelente de sănătae și prosperitate.

Aparte de toată activitatea și derularea unei zile, o importanță deosebită are noaptea. Somnul, odihna trebuie privită cu respect, la fel de mare ca și cel pentru alimentație, programul de muncă sau micile plăceri ale vieții. Fără somn bun, nimic nu reușim să construim peste zi. Toate pleacă din sistemul nostru hormonal, coordonat de sistemul nervos, iar refacerea acestuia are loc în timpul somnului.

Dieta câștigătoare a lui Novak este una lipsită de GLUTEN. Nu consumă nimic dintre cele care ar putea avea această informație, iar descoperirea intoleranței sale la gluten și eliminarea sa din dietă l-au ajutat să obțină performanțele de vârf în domeniul sportiv. A fost 101 săptămâni numărul 1 mondial în clasamentul ATP, fiind unul dintre cei mai buni jucători de tenis ai momentului.", a scris dr. Lavinia Bratu pe blogul ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel