Dieta cea mai ușoară: Taie 500 de calorii din meniul zilnic

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Indiferent de dieta pe care o urmați, pentru a pierde în greutate trebuie să ardeți mai multe calorii decât asimilați, în fiecare zi. Pentru cei supraponderali, tăierea a aproximativ 500 de calorii din meniul zilnic este un bun început.

Dacă puteți mânca cu 500 de calorii mai puțin în fiecare zi, ar trebui să pierdeți circa jumătate de kilogram pe săptămână. Așa că indiferent de dieta pe care o aveți, încercați să faceți ur,ătoarele lucruri, toate bazate pe studii științifice. Lista este alcătuită de specialiștii de la MedlinePlus, pagina de web a Institutului Național de Sănătate Publică din SUA.

1. Schimbă-ți gustările. Mulți se mulțumesc cu o gustare sau două între mese. Gustările sunt bune, dar asigurați-vă că alegeți unele cu conținut scăzut de calorii. Cheia este de a avea gustări sănătoase atunci când vi se face foame. În loc de o pungă cu bomboane de ciocolată (425 calorii) de 85 g, alegeți o ceașcă (250 mg) de popcorn fără arome (31 de calorii), o cană (250 mg) de struguri sau un măr mic și 12 migdale (160 de calorii). Alegerea gustărilor sănătoase (luate strict de două ori pe zi) vă va economisi 500 de calorii.

2. Renunțați la un aliment înalt caloric! Încercați să renunțați un produs alimentar cu foarte multe calorii, în fiecare zi. Indiferent dacă este vorba despre gogoașa pe care o savurați dimineața, punga cu pufuleți de la prânz sau felia de tort de ciocolată de după cină, veți economisi 250-350 de calorii sau mai mult dacă brenunțați la una din ele. Pentru a arde alte 150 de calorii, faceți o plimbare intensă timp de 40 de minute după prânz sau cină. Nu vă sabotați singuri, atrag atenția nutriționiștii

3. NU beți calorii. Un pahar cu o băutură dulce acidulată (355 ml) are aproximativ 150 de calorii, iar un latte aromat (475 ml) poate conține 250 sau mai multe. Chiar și smoothie-urile din fructe au o mulțime de calorii, până la 400 chiar, la 475 ml. Câteva băuturi dulci pe zi pot adăuga cu ușurință până la 500 de calorii sau chiar mai mult. Alegeți apă, apă minerală, cafea neagră sau ceai verde și salvați-vă silueta!

4. Renunțați la porția suplimentară! V-a lăcut mâncarea și parcă v-ați mai umple farfuria încă o dată? Luând o a doua porție de mâncare vă măriți sigur numărul de calorii. Dacă chiar nu rezistați fără să mai mâncați un pic, umpleți farfuria cu legume, fructe sau salate!

5. Înlocuiți ce se poate cu produse degresate. De exemplu, dacă gătiți un fel de mâncare pentru care aveți nevoie de o cană (250 ml) de smântână (444 calorii) sau maioneză (820 calorii), utilizați în schimb un iaurt simplu cu conținut scăzut de grăsimi (154 calorii).

6. Mâncați puțin și luați restul la pachet. În cele mai multe restaurante, porțiile sunt mult mai mari decât ai nevoie ca să te saturi. În loc să vă curățați întreaga farfurie, cereți chelnerului să pună jumătate într-un recipient pentru acasă! Puteți, de asemenea, să împărțiți porțiile cu un prieten sau să luați o masă dintr-un aperitiv și o salată mare. Doar asigurați-vă că nu exagerați cu dressingurile și toppingurile, care cu conținut ridicat de calorii.

7. Spuneți "NU" mâncărurilor prajite! Prăjirea alimentelor adaugă o mulțime de calorii nesănătoase și grăsimi saturate la orice fel de mâncare. În loc de pui prăjit sau pește prăjit, alegeți să le faceți sau să le comandați pe cele la grătar, rumenite la cuptor sau fierte. Și săriți și peste cartofii prăjiți. O porție mare de cartofi prăjiți poate adăuga aproape 500 de calorii la masă. Mai bine vedeți dacă îi puteți înlocui cu legume sau o salată mare!

8. Faceți o pizza mai subțire. Renunțați la straturile de carne, brânza extra și la crustă groasă. În schimb adăugați legume și cereți o crustă subțire. Veți salva puțin peste 500 de calorii.

9. Folosiți farfuriile! Mănâncați toate alimentele de pe o farfurie sau dintr-un castron, inclusiv gustările. Când serviți mâncarea dintr-o pungă sau o cutie, este ușor să greșiți cantitatea și să mâncați mai mult decât intenționați. Acest lucru este valabil mai ales dacă stați în fața televizorului. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că o pungă mare cu chipsuri conține peste 1000 de calorii. În schimb, puneți o porție mică într-un castron și puneți restul deoparte.

10. Evitați alcoolul. Reducerea consumului de alcool este o modalitate ușoară de a reduce caloriile, pentru mulți oameni. Alcoolul nu are nicio valoare nutritivă, deci atunci când consumați băuturi alcoolice, obțineți calorii goale, până la 500 pentru unele băuturi amestecate realizate cu siropuri, sucuri de fructe și înghețată sau varii creme. Dacă vreți musai să beți ceva, alegeți o bere slab alcoolică, cu 103 calorii la 355 ml sau un pahar de vin, cu 120 de calorii la 145 ml.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel