Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Dieta curcubeu înseamnă să ai în farfurie și să mănânci alimente diferite și colorate, care ajută la diferite aspecte de sănătate și care, în 10 zile te pot ajuta să slăbești 5 kg. Iată care sunt aceste...
Când vine vorba de o alimentație sănătoasă, oamenii sunt adesea confuzi despre ce ar trebui să mănânce, cum ar trebui să arate farfuria lor, ce legume și fructe ar trebui să mănânce etc. Cel mai simplu mod de a vă asigura că mâncați sănătos este să priviți afară, după ploaie, când apare un curcubeu și asta să vă puneți în farfurie. Consumul unui curcubeu de fructe și legume asigură obținerea a suficient de diferiți nutrienți, antioxidanți, vitamine, minerale care sunt necesare pentru sănătatea generală a corpului.
Fiecare culoare, la fructe sau legume, are un sens profund. Aceste culori se datorează prezenței unei game de substanțe chimice unice de combatere a bolilor numite „fitonutrienți” și fiecare culoare reprezintă un fitochimic unic. Aceste substanțe fitochimice oferă fructelor și legumelor o culoare vibrantă unică și numeroase beneficii pentru sănătate. Mâncând toate culorile curcubeului nutrițional, veți valorifica puterea acestor alimente care luptă împotriva cancerului și care stimulează imunitatea.
Ca să ai parte de efectele benefice și să și slăbești în același timp, circa 5 kilograme în 10 zile, e bine ca fiecare farfurie de mâncare să conțină o porție din fiecare culoare. Atenție, porțiile din fiecare culoare trebuie să fie egale, iar cantitatea de mâncare la o masă să nu depășească 400-500 de grame.
Iată ce culori sunt importante, de ce și cu alemente corespund:
Licopenul reduce riscul de cancer de sân și de prostată. Pigmentul roșu îmbunătățește sănătatea inimii, a creierului, a ochilor și a oaselor. Alimentele de culoare roșie sunt: pepene verde, roșii, căpșuni, ardei gras roșu și grapefruit.
Beta-carotenul este un precursor al vitaminei A și are proprietăți anti-cancer, reduce inflamația, susține sistemul imunitar și sporește vederea. Alimentele bogate în betacaroten sunt: morcovii, caisele, spanacul, dovleacul galben și cartofii dulci.
Alimentele bogate în vitamina C sunt bogate în antioxidanți, ajută la inhibarea creșterii celulelor tumorale, la detoxifierea organismului de substanțele dăunătoare, la stimularea sistemului imunitar, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sănătății inimii. Vitamina C se găsește în general în: citrice precum portocale, papaya și lămâi, varză, căpșuni și broccoli.
Alimentele bogate în folat ajută la construirea celulelor sănătoase și a materialului genetic și îmbunătățesc sănătatea inimii. Sunt bogate în fier și ajută la menținerea nivelurilor sănătoase de hemoglobină. Sunt, de asemenea, bogate în clorofilă, un pigment vegetal care ajută la creșterea nivelului de oxigenare a sângelui și acționează ca un purificator de sânge. Alimentele precum: ardeii verzi, spanac, fasole verde, citricele, sparanghelul, leguminoasele, verdeața cu frunze, salata, varza de Bruxelles și frunzele de sfeclă roșie, toate sunt bogate în folat.
Bogate în sulf, indolul și luteina elimină excesul de estrogen și cancerigeni, și susțin sănătatea ochilor. Alimentele care conțin indoli sunt: varza, varza de Bruxelles, alata, muștarul verde și broccoli.
Antocianinele distrug radicalii liberi, reduc inflamațiile și sunt benefice pentru creier. Antocianinele se găsesc în alimente precum: vinete, afine, prune, cireșe și struguri.
Resveratrolul ajută la scăderea producției de estrogen, crește sănătatea inimii și a creierului. Alimentele bogate în resveratrol sunt: arahide, ciocolată neagră, afine și struguri.
Fibrele oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, reglează mișcările intestinului, metabolismul, controlul lipidelor, sănătatea digestivă și ajută la gestionarea greutății. În afară de aceasta, elimină și agenții cancerigeni. Fructele proaspete, legumele verde închis, nucile și semințele sănătoase și cerealele integrale sunt toate bogate în fibre.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.