DIETA CURCUBEU: Slăbești 5 kg în 10 zile și ești mai sănătoasă cu alimente alese după culori
Dieta curcubeu înseamnă să ai în farfurie și să mănânci alimente diferite și colorate, care ajută la diferite aspecte de sănătate și care, în 10 zile te pot ajuta să slăbești 5 kg. Iată care sunt aceste...
Când vine vorba de o alimentație sănătoasă, oamenii sunt adesea confuzi despre ce ar trebui să mănânce, cum ar trebui să arate farfuria lor, ce legume și fructe ar trebui să mănânce etc. Cel mai simplu mod de a vă asigura că mâncați sănătos este să priviți afară, după ploaie, când apare un curcubeu și asta să vă puneți în farfurie. Consumul unui curcubeu de fructe și legume asigură obținerea a suficient de diferiți nutrienți, antioxidanți, vitamine, minerale care sunt necesare pentru sănătatea generală a corpului.
Fiecare culoare, la fructe sau legume, are un sens profund. Aceste culori se datorează prezenței unei game de substanțe chimice unice de combatere a bolilor numite „fitonutrienți” și fiecare culoare reprezintă un fitochimic unic. Aceste substanțe fitochimice oferă fructelor și legumelor o culoare vibrantă unică și numeroase beneficii pentru sănătate. Mâncând toate culorile curcubeului nutrițional, veți valorifica puterea acestor alimente care luptă împotriva cancerului și care stimulează imunitatea.
Ca să ai parte de efectele benefice și să și slăbești în același timp, circa 5 kilograme în 10 zile, e bine ca fiecare farfurie de mâncare să conțină o porție din fiecare culoare. Atenție, porțiile din fiecare culoare trebuie să fie egale, iar cantitatea de mâncare la o masă să nu depășească 400-500 de grame.
Iată ce culori sunt importante, de ce și cu alemente corespund:
1. Licopen (culoarea roșie):
Licopenul reduce riscul de cancer de sân și de prostată. Pigmentul roșu îmbunătățește sănătatea inimii, a creierului, a ochilor și a oaselor. Alimentele de culoare roșie sunt: pepene verde, roșii, căpșuni, ardei gras roșu și grapefruit.
2. Beta-caroten (culoarea portocalie):
Beta-carotenul este un precursor al vitaminei A și are proprietăți anti-cancer, reduce inflamația, susține sistemul imunitar și sporește vederea. Alimentele bogate în betacaroten sunt: morcovii, caisele, spanacul, dovleacul galben și cartofii dulci.
3. Vitamina C și flavonoide (culoarea galbenă):
Alimentele bogate în vitamina C sunt bogate în antioxidanți, ajută la inhibarea creșterii celulelor tumorale, la detoxifierea organismului de substanțele dăunătoare, la stimularea sistemului imunitar, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sănătății inimii. Vitamina C se găsește în general în: citrice precum portocale, papaya și lămâi, varză, căpșuni și broccoli.
4. Folat (culoarea verde închis intens)
Alimentele bogate în folat ajută la construirea celulelor sănătoase și a materialului genetic și îmbunătățesc sănătatea inimii. Sunt bogate în fier și ajută la menținerea nivelurilor sănătoase de hemoglobină. Sunt, de asemenea, bogate în clorofilă, un pigment vegetal care ajută la creșterea nivelului de oxigenare a sângelui și acționează ca un purificator de sânge. Alimentele precum: ardeii verzi, spanac, fasole verde, citricele, sparanghelul, leguminoasele, verdeața cu frunze, salata, varza de Bruxelles și frunzele de sfeclă roșie, toate sunt bogate în folat.
5. Indolul (Benzopirolul) și luteină (culoarea verde deschis)
Bogate în sulf, indolul și luteina elimină excesul de estrogen și cancerigeni, și susțin sănătatea ochilor. Alimentele care conțin indoli sunt: varza, varza de Bruxelles, alata, muștarul verde și broccoli.
6. Antociani (culoarea albastru-violet):
Antocianinele distrug radicalii liberi, reduc inflamațiile și sunt benefice pentru creier. Antocianinele se găsesc în alimente precum: vinete, afine, prune, cireșe și struguri.
7. Resveratrol (culoarea roz):
Resveratrolul ajută la scăderea producției de estrogen, crește sănătatea inimii și a creierului. Alimentele bogate în resveratrol sunt: arahide, ciocolată neagră, afine și struguri.
8. Fibre (culoarea maro):
Fibrele oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, reglează mișcările intestinului, metabolismul, controlul lipidelor, sănătatea digestivă și ajută la gestionarea greutății. În afară de aceasta, elimină și agenții cancerigeni. Fructele proaspete, legumele verde închis, nucile și semințele sănătoase și cerealele integrale sunt toate bogate în fibre.
-
-
Ceaiul inedit care îți dă un impuls de energie09.11.2025, 18:00
-
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase09.11.2025, 16:00
-
-
Noua terapie promite să vindece diabetul de tip 109.11.2025, 12:00
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
