Dieta disociată. Cât și cum se ține, de fapt. Cât e bine să pierdem în greutate, pe săptămână: PERICOL!

Dieta disociată, meniu. Ce este, ce dezavantaje are cum se ține, de fapt. Cât e sănătos să pierdem în greutate, pe săptămână.
Dieta disociată. Cum o ții, cât timp și cum arată un meniu sănătos dacă vrei să o ții.
"Dieta disociată a pornit de la ideea că dacă mănânci în fiecare zi un altfel de aliment, poți să mănânci nelimitat din acel aliment într-o zi, mai multe alimente în zile diferite și, iată, așa poți să slăbești foarte repede și foarte eficient.
Problema acestei diete disociate este că poate să fie cu probleme pe termen lung, atâta timp cât cineva, de exemplu, are o gastrită și ajunge la ziua cu fructe, atunci când s-ar putea să nu-i fie foarte bine. Cei care au colon iritabil și ajung la ziua doar cu legume verzi, ar putea să sufere din cauza asta. În ziua doar de carne am putea să avem iar probleme cu stomacul.
Ei, eu nu vă propun o dietă disociată clasică, pentru că poate să fie periculoasă pentru sănătate, chiar dacă pe termen scurt, pe siluetă, se vede foarte bine. În general, kilogramele care se pierd repede nu sunt de grăsime, nu sunt de acolo de unde ne dorim să le dăm. În general, kilogramele pierdute repede sunt mai degrabă deshidratare, pierdem multă apă, iar prin înfometare și deficit major caloric e posibil să pierdem și masă musculară.
Eu vă propun o altă dietă disociată, dar o disociere pe mese, una mai inteligentă a alimentelor, astfel încât să nu ne facem rău și să nu ne lipsească nici vitaminele, nici mineralele, pentru că trebuie să ținem cont de sănătatea noastră, avem nevoie să ne hrănim cu alimente, nu să ne facem rău.
Întotdeauna, înainte de a ne apuca de o dietă este bine să începem cu niște analize de sânge, analize clasice, eventual un consult medical, prin medicul de familie, prin medicul de medicină internă... în funcție de vârstă.
Inițierea unei diete trebuie făcută nu doar din punct de vedere alimentar, în farfurie, ci e important să urmărim inclusiv modul în care ne hidratăm, ne odihnim. Orarul meselor este foarte important și ar fi potrivit, ca să nu ne lipsească alimente din meniu, pentru că deficitul major de calorii și alimentele lipsă nu fac altceva decât să crească amețitor poftele și să ne transforme ulterior în mâncători compulsivi sau mâncători emoționali. Când îți lipsesc foarte multe alimente multă vreme, în momentul în care se termină dieta, revin și kilogramele, pentru că pur și simplu te întorci la aceleași comportamente.
Dezavantajele dietei disociate. "Nu este o idee bună!"
Dieta disociată, dacă este disociată pe mese, adică nu se combină mai mult de 2, maxim 3 alimente la o masă, poate să fie foarte avantajoasă și poate să fie transformată chiar într-un stil de viață sănătos. a
M-aș referi la micul dejun și aș alege: fructe, iaurt, cereale integrale. Eventual pâinea cu pasta de humus, cu pasta de năut, brânză, ouă sau legume.
La prânz aș alege carbohidrații, care de obicei lipsesc dintr-o dietă. Primul gest pe care-l face când ne apucăm de dietă e să scoatem cartoful, orezul, pastele, boabele, mămăliga. Nu este o idee bună, pentru că nu este sustenabil pe termen lung. Dacă mâncăm aceste alimente, alături de legume, la masa de prânz, putem să spunem că avem o dietă disociată, dar disociată pe mese.
Astfel, proteina, carnea, peștele, slab gătit la cuptor sau grătar, dacă le lăsăm pe masa de seară împreună cu legume fără amidon, iată, nu ne lipsește nimic dintr-o zi și atunci putem să și slăbim, și sănătos, și eficient.
Simptomul DUR al menopauzei. Jumătate dintre femei se confruntă cu ASTA
Cine nu trebuie să țină dieta disociată
Disocierea pe zile, să mănânci în fiecare zi altă grupă de alimente, din punctul meu de vedere, nu ar trebui ținută de nimeni, pentru că poate să vină la pachet cu probleme de sănătate, cu gastrite, cu sindromul de colon iritabil. Mai ales pacienții care sunt diabetici și iau anumite medicamente, trebuie să aibă mare grijă la tratamentele medicamentoase. Și în general, cei care iau multe medicamente trebuie să se ferească de dietele acestea drastice.
Concluzia este că dieta care funcționează cel mai bine e cea gândită și personalizată astfel încât să poată fi transformată într-un stil de viață, pentru că dacă doar ținem o dietă pe termen scurt și nu reușim să o integrăm în viața de zi cu zi, kilogramele pe care le pierdem se întorc fără discuție.
Cât e sănătos să pierdem în greutate, pe săptămână. Cât timp trebuie să ținem o dietă
Undeva între jumătate și un kilogram pe săptămână ar fi suficient și sănătos, asta pentru o femeie care nu are un metabolism foarte crescut.
Un bărbat poate să piardă între unul și un kilogram jumate pe săptămână, dar bineînțeles, nu doar din dietă, ci și din mișcare.
Putem să ținem dietă două, trei luni, sau putem să facem pauză. Putem ține două, trei săptămâni o dietă restrictivă calorică, apoi o săptămână ne putem odihni într-o dietă de menținere. Totul ține de calorii și de balanța energetică", a declarat medicul nutriționist Laura Ene, în direct la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.
-
-
-
Cutremur în România. Ce să faci imediat dacă te prinde un cutremur22.08.2025, 14:48
-
-
Boala care îi ingrijorează pe medici: Au reapărut cazurile grave22.08.2025, 13:06
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.