Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Dovleacul este unul din cele mai utilizate alimente în această perioadă, fiind foarte gustos și preparat în zeci de feluri. Specialiștii însă ne arată o serie de beneficii pentru care este chiar...
Dovleacul este „vedeta” sezonului și un aliment foarte valoros. O mulțime de beneficii aduce sănătății acest fruct, pe care mai toată lumea îl consideră legumă. O cană de dovleac conține 30 de calorii, 1,2 g proteine, 8 g carburi. 0,1g grăsimi, 3,2 g zahăr, 0,6 g fibră și 1 mg sodiu, arată specialiștii, care enumeră beneficiile acestui fruct:
1. Îmbunătățește vederea
Dovleacul este o sursă excelentă de vitamina A antioxidantă, care este importantă pentru sănătatea ochilor și poate încetini dezvoltarea degenerescenței maculare. O ceașcă de dovleac împachetează 197% din doza zilnică recomandată pentru vitamina A.
2. Îmbunătățește imunitatea
Dovleacul este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C (asigură 17% din doza zilnică recomandată dintr-o cană), care vă ajută să vă consolidați sistemul imunitar și chiar reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.
3. Contribuie la sănătatea pielii
Carotenoizii (pigmenți organici care dau dovleacului culoarea sa) în dovleac, de asemenea, acționează ca antioxidanți, „care ajută la creșterea sănătății pielii”.
4. Menține sănătatea inimii și stomacului
Dovleacul este o sursă bună de potasiu și magneziu, minerale sănătoase pentru inimă, din care majoritatea oamenilor nu au suficient. Ba, mai mult, oferă fibre care ajută intestinului, care ar putea ajuta la scăderea colesterolului și, desigur, vă ajută la reglarea digestiei.
5. Ajută la pierderea în greutate
Deoarece dovleacul este atât de bogat în fibre sățioase, dar atât de scăzut în numărul de calorii, este o opțiune excelentă la care să apelați dacă încercați să pierdeți în greutate sau doriți pur și simplu să schimbați o parte amidonică (să zicem, piure de cartofi sau o felie de pâine) pentru ceva ceva mai ușor.
Dar nici semințele de dovleac nu ar trebui aruncate. Semințele de dovleac conțin zinc, ceea ce vă poate ajuta sistemul imunitar să combată primele răceli ale toamnei, arată prevention.com.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!