Dr Mihaela Bilic: Tipul de brânză pe care să-l consumi cel mai mult primăvara

Dr Mihaela Bilic spune că de la începutul lui aprilie până la jumătatea lunii iunie ar trebui să consumăm un anumit tip de brânză, care, dacă este proaspăt, are un aport mare de Omega3 și...
La capitolul „ce e bine să mâncăm primăvara", dr Mihaela Bilic recomandă cașul, „brânza cu gust de primăvară". Cu o coajă crocantă de pâine și roșii tiate felii, e o masă hrănitoare și revigorantă.
„Brânza este un aliment viu, al cărei gust și conținut nutritiv depinde de tipul de lapte, de alimentația animalelor și de durata de fermentare/învechire.
Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă- ceea ce dă laptelui o savoare specială. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust.
Obținut în principal din lapte de oaie, cașul este un produs specific romanesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspătă. Apoi, fiind vorba despre o brânză „tânără", gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică - câteodată chiar scârție între dinți. „Asortați-l" cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon" a scris dr Mihaela Bilic, pe contul ei de Instagram.
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?