Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că ar fi bine să folosim farfurii, nu platouri, când mâncăm.
Când vine vorba de mâncare, românii au obiceiul de a se bucura de porții mari și copioase. ”Cu cât e mai mult, cu atât e mai bine. (...) Însă, din păcate, instinctul cu care ne-a făcut natura nu ne ajută a ne opri din această frenezie alimentară. Suntem făcuți să fim lacomi, mâncăcioși, pofticioși și atunci când îți pui mult în farfurie vei mânca mult”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic la Interviurile DC Media Group.
Soluția? Farfurii, nu platouri, zice nutriționistul, și nu cantități mari.
”Cea mai sigură metodă e să avem farfurii, nu platouri că, de multe ori, în față ți se pune un platou și acolo este pus un morman de mâncare. Nu are nimeni nevoie să ne demonstreze, deși s-au făcut studii despre comportamentul alimentar și s-a văzut - exemplul americanilor este cel mai edificator: cu cât recipientul/farfuria este mai mare, cu atât ai tendința să mănânci mai mult. Și atunci dacă noi învățăm să ne punem în farfurie o porție de mâncare care să fie similară cu dimensiunea palmelor noastre, chiar dacă la început suntem nesatisfăcuți și ușor frustrați că nu ne-am săturat, paradoxul este că stomacul nostru poate fi disciplinat. El este format dintr-un mușchi și atunci dacă tu îl antrenezi să se sature cu mâncare mai puțină, după câteva zile, săptămâni, se va învăța să fie sătul cu mâncarea aceea mai puțină
În schimb, dacă-l antrenezi în direcția cealaltă să-i dai porții mari și mâncare multă, atunci pericol - cu cât îi dai mai mult, cu atât va avea nevoie de mai mult. Nu este un lucru care să se întâmple altfel decât prin voința noastră și prin atenția noastră de zi cu zi”, afirmă medicul Mihaela Bilic.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.