Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului. Substanțele acesteia sunt utilizate în medicamente

Monika Baciu |
Data publicării:
floarea toxica ce lupta impotriva cancerului - FOTO: Freepik@ mayakruchankova
floarea toxica ce lupta impotriva cancerului - FOTO: Freepik@ mayakruchankova

Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului conține un compus utilizat în medicamente.

Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului este folosită pentru producția de medicamente. Este vorba de narcise. Bulbul, frunza și floarea sunt folosite pentru a face medicamente.

Unii oameni aplică pe piele o bucată de pânză unsă cu un preparat din bulb de narcisă (tencuială) pentru a trata rănile, arsurile, entorsele și durerile articulare.

Narcisa, cum acționează

Narcisa conține substanțe chimice care ajută la reducerea durerii. Narcisa este, de asemenea, studiată pentru o posibilă utilizare în tratamentul bolii Alzheimer.

Narcisele au o istorie îndelungată în ceea ce privește utilizarea lor în scopuri medicinale. Medicul grec Hipocrate (460-370 î.Hr.), cunoscut ca părintele medicinei, a recomandat uleiul de narcisă pentru tumorile uterine.

Romanul Pliniu cel Bătrân (23-79 d.Hr.) a recomandat utilizarea locală a uleiului. Bulbii au fost, de asemenea, utilizați local pentru tratarea tumorilor în Africa de Nord, în America Centrală, în medicina arabă și în medicina chineză în Evul Mediu. Medicina tradițională japoneză folosește rădăcina pentru a trata rănile.

Vezi și: Deficitul de vitamina F, asociat cu probleme neuronale. În ce produse se găsește

Narcisele pot fi mortale

Au existat numeroase cazuri de deces cauzate de ingerarea bulbilor de narcise. În general, se crede că aceste persoane au confundat bulbii cu usturoiul sau ceapa și astfel au gătit și consumat o cantitate mare. Potrivit site-ului web al Poison Control, toate părțile narciselor sunt toxice. Atunci când sunt înghițite, pot provoca greață, vărsături, diaree și dureri abdominale. Mâncatul bulbului poate provoca iritații severe ale gurii și tulburări de stomac. Aceste simptome nu pun de obicei viața în pericol și se rezolvă în câteva ore.

Otrava licorină este concentrată mai ales în bulb, dar se găsește și în frunzele narciselor. Pe lângă licorină, bulbii de narcisă conțin și substanțe chimice microscopice asemănătoare unor ace, numite oxalați. Aceste substanțe chimice pot provoca iritații ale pielii și iritații severe și arsuri ale buzelor, limbii și gâtului dacă sunt ingerate, notează Healing with Plants.

Narcisele, utilizări în medicină

Ca toate plantele, Narcisa conține sute de compuși chimici care au toți proprietăți diferite și ar putea produce reacții diferite la om. Compușii chimici ai narciselor conțin o varietate de proprietăți medicinale utile, printre care se numără:

- antibacteriană

- antivirale

- antifungice

- antimalarie

- insecticidă

- antitumorală

Alte substanțe chimice din plantă o fac să inhibe creșterea altor plante din jurul ei. Narcisa a fost, de asemenea, folosită pentru a alunga rozătoarele și pentru a proteja alimentele de fermă. Cercetări recente au confirmat ceea ce strămoșii noștri de acum mii de ani știau deja - substanțele chimice din narcise sunt eficiente în tratarea anumitor afecțiuni.

Vezi și: 10 alimente bogate în proteine. Care sunt beneficiile acestora și care este doza recomandată

Substanțele din narcise ucid celulele canceroase

Există un motiv pentru care multe organizații de caritate care luptă împotriva cancerului au adoptat narcisa ca simbol. Cu puțin peste un an în urmă, în revista Structure au fost publicate noi cercetări care au descoperit că o substanță chimică din narcise este eficientă în uciderea celulelor canceroase.

Cercetările efectuate în Belgia au fost conduse de Denis Lafontaine și s-au concentrat asupra hemanthaminei (HAE), o substanță chimică prezentă în mod natural în narcise. Substanța chimică, care face parte din aceeași familie cu chinina (compus utilizat pentru combaterea malariei) și efedrina (compus utilizat pentru tratarea astmului), produce efecte fiziologice puternice la om.

În ceea ce privește tratamentul cancerului, compusul învinge rezistența celulelor canceroase la moartea celulară. Studiul a identificat mecanismele specifice implicate prin care hemanthamina provoacă moartea celulelor canceroase.

Autorii studiului spun că, activitățile lor biologice nu se limitează la efectele anticancerigene, ci includ potențiale efecte anticolinesterazice, antimalarice, antivirale și antiinflamatorii.

Vezi și: Rădăcina de păpădie, conținut ridicat de nutrienți. Ce beneficii are

Narcisa, efect și în cazul Alzheimer

Alzheimer este o altă boală care este deja tratată cu unul dintre compușii chimici ai narciselor. Unul dintre alcaloizii naturali care se găsesc în narcise, galantamina, este prescris celor care se luptă cu boala Alzheimer. Narcisele sunt cultivate în prezent în Marea Britanie în scop comercial pentru a produce galantamina pentru medicația împotriva bolii Alzheimer.

Deși planta poate fi toxică, ea conține, de asemenea, compuși despre care știința ne dezvăluie că sunt eficienți în tratarea cancerului, a Alzheimerului și a altor afecțiuni. Narcisa este mai mult decât o frumoasă floare aurie de la începutul primăverii, ea poate fi și purtătoarea unei puternice capacități de vindecare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel