Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului conține un compus utilizat în medicamente.
Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului este folosită pentru producția de medicamente. Este vorba de narcise. Bulbul, frunza și floarea sunt folosite pentru a face medicamente.
Unii oameni aplică pe piele o bucată de pânză unsă cu un preparat din bulb de narcisă (tencuială) pentru a trata rănile, arsurile, entorsele și durerile articulare.
Narcisa conține substanțe chimice care ajută la reducerea durerii. Narcisa este, de asemenea, studiată pentru o posibilă utilizare în tratamentul bolii Alzheimer.
Narcisele au o istorie îndelungată în ceea ce privește utilizarea lor în scopuri medicinale. Medicul grec Hipocrate (460-370 î.Hr.), cunoscut ca părintele medicinei, a recomandat uleiul de narcisă pentru tumorile uterine.
Romanul Pliniu cel Bătrân (23-79 d.Hr.) a recomandat utilizarea locală a uleiului. Bulbii au fost, de asemenea, utilizați local pentru tratarea tumorilor în Africa de Nord, în America Centrală, în medicina arabă și în medicina chineză în Evul Mediu. Medicina tradițională japoneză folosește rădăcina pentru a trata rănile.
Vezi și: Deficitul de vitamina F, asociat cu probleme neuronale. În ce produse se găsește
Au existat numeroase cazuri de deces cauzate de ingerarea bulbilor de narcise. În general, se crede că aceste persoane au confundat bulbii cu usturoiul sau ceapa și astfel au gătit și consumat o cantitate mare. Potrivit site-ului web al Poison Control, toate părțile narciselor sunt toxice. Atunci când sunt înghițite, pot provoca greață, vărsături, diaree și dureri abdominale. Mâncatul bulbului poate provoca iritații severe ale gurii și tulburări de stomac. Aceste simptome nu pun de obicei viața în pericol și se rezolvă în câteva ore.
Otrava licorină este concentrată mai ales în bulb, dar se găsește și în frunzele narciselor. Pe lângă licorină, bulbii de narcisă conțin și substanțe chimice microscopice asemănătoare unor ace, numite oxalați. Aceste substanțe chimice pot provoca iritații ale pielii și iritații severe și arsuri ale buzelor, limbii și gâtului dacă sunt ingerate, notează Healing with Plants.
Ca toate plantele, Narcisa conține sute de compuși chimici care au toți proprietăți diferite și ar putea produce reacții diferite la om. Compușii chimici ai narciselor conțin o varietate de proprietăți medicinale utile, printre care se numără:
- antibacteriană
- antivirale
- antifungice
- antimalarie
- insecticidă
- antitumorală
Alte substanțe chimice din plantă o fac să inhibe creșterea altor plante din jurul ei. Narcisa a fost, de asemenea, folosită pentru a alunga rozătoarele și pentru a proteja alimentele de fermă. Cercetări recente au confirmat ceea ce strămoșii noștri de acum mii de ani știau deja - substanțele chimice din narcise sunt eficiente în tratarea anumitor afecțiuni.
Vezi și: 10 alimente bogate în proteine. Care sunt beneficiile acestora și care este doza recomandată
Există un motiv pentru care multe organizații de caritate care luptă împotriva cancerului au adoptat narcisa ca simbol. Cu puțin peste un an în urmă, în revista Structure au fost publicate noi cercetări care au descoperit că o substanță chimică din narcise este eficientă în uciderea celulelor canceroase.
Cercetările efectuate în Belgia au fost conduse de Denis Lafontaine și s-au concentrat asupra hemanthaminei (HAE), o substanță chimică prezentă în mod natural în narcise. Substanța chimică, care face parte din aceeași familie cu chinina (compus utilizat pentru combaterea malariei) și efedrina (compus utilizat pentru tratarea astmului), produce efecte fiziologice puternice la om.
În ceea ce privește tratamentul cancerului, compusul învinge rezistența celulelor canceroase la moartea celulară. Studiul a identificat mecanismele specifice implicate prin care hemanthamina provoacă moartea celulelor canceroase.
Autorii studiului spun că, activitățile lor biologice nu se limitează la efectele anticancerigene, ci includ potențiale efecte anticolinesterazice, antimalarice, antivirale și antiinflamatorii.
Vezi și: Rădăcina de păpădie, conținut ridicat de nutrienți. Ce beneficii are
Alzheimer este o altă boală care este deja tratată cu unul dintre compușii chimici ai narciselor. Unul dintre alcaloizii naturali care se găsesc în narcise, galantamina, este prescris celor care se luptă cu boala Alzheimer. Narcisele sunt cultivate în prezent în Marea Britanie în scop comercial pentru a produce galantamina pentru medicația împotriva bolii Alzheimer.
Deși planta poate fi toxică, ea conține, de asemenea, compuși despre care știința ne dezvăluie că sunt eficienți în tratarea cancerului, a Alzheimerului și a altor afecțiuni. Narcisa este mai mult decât o frumoasă floare aurie de la începutul primăverii, ea poate fi și purtătoarea unei puternice capacități de vindecare.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.