Fructele care i-ar ajuta pe bolnavii de Parkinson să trăiască mai mult

Adisa Codruț |
Data publicării:

Consumul unei porții de căpșuni la două zile poate prelungi viața pacienților cu Parkinson, sugerează un studiu observațional.

Cercetători de la Universitatea Pennsylvania, SUA, susțin că o porție de căpșuni la două zile poate prelungi viața pacienților cu Parkinson, iar consumul de ceai, mere și suc de portocale ar avea aceleași beneficii, spun experții.

Toate alimentele enumerate sunt pline de antioxidanți despre care se crede că ajută la protejarea celulelor creierului -  flavonoidele, despre care cercetările sugerează că pot ajuta la calmarea inflamației și la tratarea unei game de afecțiuni, cum ar fi diabetul și hipertensiunea arterială.

Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania au urmărit dietele a 1.250 de bolnavi de Parkinson timp de trei decenii. Cei care consumau cel puțin 673 mg de flavonoide pe zi, în medie, aveau cu 70% mai multe șanse să fie în viață până la sfârșitul studiului. Acesta este echivalentul cu a mânca aproximativ un pachet întreg de căpșuni sau șase mere pe zi.

Și chiar și trecerea la vin roșu ar putea ajuta, susțin ei, deoarece conține și cantități mari de flavonoide.

Profesorul Xiang Gao, epidemiologul care a condus studiul, a recunoscut că sunt necesare mai multe cercetări pentru a explica de ce flavonoidele au ajutat la ameliorarea afecțiunii. Studiul său a fost observațional, ceea ce înseamnă că nu a analizat de ce căpșunile și alte fructe ar putea avea un efect protector asupra bolnavilor de Parkinson.

Pacienții cu Parkinson incluși în studiu aveau o vârstă medie de 72 de ani și erau împărțiți în mod egal între bărbați și femei. Acestea au fost extrase din studii majore care au început în 1986, care au fost apoi urmărite până în iunie 2018. Toți au completat chestionare cu privire la dieta lor la fiecare doi până la patru ani, permițând oamenilor de știință să estimeze câte flavonoide consumau pe zi. Mulți pacienți cu Parkinson mor mai degrabă cu această afecțiune decât din cauza ei.

Studiul, care a fost publicat în revista Neurology, nu a luat în considerare alți factori de viață, cum ar fi greutatea, fumatul și statutul socio-economic. O mulțime de studii au sugerat anterior, de asemenea, că flavonoidele pot ajuta la protejarea împotriva Parkinsonului și a altor boli, arată dailymail.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel