Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Fructul care previne boala Alzheimer este plin de vitamine și minerale. În plus, poate combate și simptomele depresiei.
Fructul care previne boala Alzheimer este încărcat de vitamine și minerale. Are și alți compuși naturali care mențin sănătatea. Un cercetător în domeniul alimentar din Sydney dezvăluie cum consumul zilnic de mere proaspete poate reduce riscul de Alzheimer.
Un om de știință de top a dezvăluit un beneficiu surprinzător pe care merele îl pot avea asupra sănătății creierului dumneavoastră.
Dr. Vincent Candrawinata, cercetător în domeniul alimentar, a declarat că există dovezi solide care sugerează că un consum regulat de mere poate îmbunătăți memoria și poate reduce riscul de Alzheimer.
Cercetătorul în domeniul sănătății din Sydney a declarat că dacă mănânci mai multe mere ”te-ar putea ajuta să-ți amintești unde ți-ai pus cheile de la mașină”, deoarece acestea conțin vitamine și minerale care au fost legate de conservarea memoriei, potrivit Daily Mail.
Vezi și: Piatra care îți menține sănătatea. Este o sursă de energie și bunăstare mentală
Dr. Vincent a citat un studiu american efectuat pe 2.800 de participanți în vârstă de 50 de ani, care a constatat că cei care consumau alimente mai puțin bogate în flavonoide aveau de două până la patru ori mai multe șanse de a dezvolta Alzheimer și alte demențe conexe pe o perioadă de 20 de ani.
”Flavonoidele sunt compuși fenolici care se găsesc în fructe precum merele și perele și în legume precum varza kale și spanacul. Îi puteți găsi chiar și în ciocolată și în vin! Acești compuși, atunci când sunt absorbiți corespunzător, sunt benefici pentru sănătatea noastră.
Studiile au arătat că un aport alimentar mai mare de flavonoide și de subclasa lor de flavonoli ar putea fi asociat cu reducerea riscului de a dezvolta Alzheimer”, a spus medicul.
Vezi și: Demența, diagnosticată cu 14 ani mai devreme. 11 factori de risc care contribuie la apariția bolii
El a explicat că un aport mai mare de mere poate oferi organismului vitamine și minerale importante care protejează celulele creierului de neurotoxicitatea care poate duce la astfel de tulburări neurodegenerative.
”Neurotoxicitatea apare atunci când sistemul nervos al organismului este expus la substanțe toxice naturale sau produse de om și alterează activitatea normală a sistemului nervos. În cele din urmă, acest lucru ar putea duce la perturbarea sau uciderea neuronilor din creier
Neurotoxicitatea poate apărea ca urmare a expunerii la substanțe utilizate în chimioterapie, radioterapie, terapii medicamentoase sau chiar a expunerii la metale grele precum mercurul și la anumiți aditivi alimentari, pesticide, solvenți industriali și de curățare și produse cosmetice
A avea un stil de viață sănătos, inclusiv o dietă echilibrată și menținerea unei bune forme fizice, sunt două modalități excelente care pot contribui la reducerea riscului de a dezvolta boala”, a spus medicul.
”Este uimitor să te gândești că un simplu fruct precum mărul poate juca un rol atât de important în reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer”, a spus dr. Vincent.
Dr. Vincent a declarat că adăugarea merelor proaspete în dieta zilnică poate avea o multitudine de beneficii, inclusiv pentru sănătatea dumneavoastră mentală.
”Merele sunt o sursă bună de pectină, o fibră solubilă. Studiile și cercetările au constatat că un consum ridicat de acest tip de fibre este legat de un risc mai mic de simptome de depresie.
Fructele și legumele sunt foarte benefice pentru sănătatea mintală, iar persoanele care consumă frecvent fructe și legume crude sunt mai puțin predispuse să sufere de simptome de depresie și anxietate”, a mai precizat medicul.
Vezi și: Ce boli poți avea dacă ți se zbate ochiul. Unele pot fi chiar grave. La ce să fii atent
Merele și murele pot ajuta la prevenirea fragilizării persoanelor în vârstă, potrivit unui nou studiu. Ambele fructe conțin flavonol, un compus alimentar care poate reduce șansele de a se număra printre cei 10-15% dintre adulții în vârstă care se confruntă cu această afecțiune.
Un flavonol cheie care combate fragilitatea este quercetina - un compus cu gust amar care se găsește în fructe, legume, frunze, semințe, ceapă roșie, cereale, varză și alte suplimente alimentare. Studiul realizat de Hebrew SeniorLife (HSL) de la Universitatea Harvard contestă principala recomandare dietetică pentru prevenirea fragilității care se bazează în principal pe creșterea aportului de proteine. Tulburarea geriatrică poate crește riscul de căderi, fracturi, invaliditate, spitalizare și mortalitate.
Vezi și: De ce să aplici folie de aluminiu pe ferestre. 4 efecte uimitoare
În timp ce mulți ar putea crede că fragilitatea este o afecțiune care afectează persoanele foarte în vârstă, un studiu a constatat că aceasta poate începe de fapt la 40 de ani. Cercetătorii de la Universitatea Flinders au descoperit că ”pre-fragilitatea” apare la un procent uimitor de 45% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani. Acesta este aproximativ același procent de persoane cu vârste cuprinse între 70 și 75 de ani care se confruntă cu pre-frailty.
”Nu trebuie să aveți 70 sau 80 de ani pentru a vă îndrepta pe calea fragilității. Vârsta nu contează”, spune Sue Gordon, profesor la Flinders și președinte al departamentului de îngrijire restaurativă în domeniul îmbătrânirii, într-un comunicat al universității.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.