Ghimbirul, eficient în lupta cu kilogramele: 5 ceaiuri cu ghimbir care te ajută să slăbești

DCMedical Team |
Data publicării:
Ghimbirul are o mulțime de beneficii FOTO: pixabay
Ghimbirul are o mulțime de beneficii FOTO: pixabay

Ceaiul de ghimbir poate ajuta la scăderea în greutate, deoarece are proprietăți puternice diuretice și termogene, stimulând metabolismul și stimulând organismul să consume mai multă energie.

Iată 5 rețete ușoare de ceai de ghimbir pentru slăbit

Următoarele rețete pot contribui la creșterea beneficiilor ghimbirului, în special în

Ceai simplu de ghimbir

Ceaiul de ghimbir trebuie preparat în următoarea proporție: 1 lingură de ghimbil la un litru de apă (sau 2 cm de ghimbir proaspăt în 200 ml de apă)

Puneți ingredientele într-o cratiță și fierbeți timp de aproximativ 8 până la 10 minute. Oproți focul, acoperiți-o până se răcește și strecutați bătura.

Specialiștii recomandă ceaiul de ghimbir de trei ori pe zi.

Pentru a crește efectul de scădere în greutate al ghimbirului, este important să urmați o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr și să faceți mișcare regulată.

Ghimbir cu scorțișoară

Consumul de ceai de ghimbir cu scorțișoară este o modalitate de a spori efectele de scădere în greutate ale ghimbirului, deoarece scorțișoara stimulează arderea grăsimilor și ajută la scăderea poftei de mâncare, deoarece conține fibre care măresc sațietatea. În plus, scorțișoara ajută și la reglarea nivelului zahărului din sânge, la scăderea colesterolului, a trigliceridelor și a tensiunii arteriale.

Aceleași cantități ca și la ceaiul de ghimbir la care se adaugă scorțișoară, se lasă la foc mediu 5-10 minute.

Ghimbir cu turmeric

Turmericul este cunoscut ca unul dintre cele mai puternice ingrediente antiinflamatoare și antioxidante, aducând beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea sistemului imunitar, producția de hormoni și circulația.

Adăugați 1 bucată de ghimbir la 500 ml de apă și aduceți la fierbere. Odată fiert, opriți focul și adăugați 2 lingurițe de curcuma, acoperind tigaia și lăsând ceaiul să se infuzeze timp de 10 minute înainte de a bea.

Ghimbir cu suc de ananas

Ghimbirul cu suc de ananas este o alegere excelentă pentru zilele toride, ca un ajutor pentru digestie. Pe lângă proprietățile digestive ale ghimbirului, ananasul conține bromelaină, o enzimă care ajută la digestia proteinelor.

Puneți un ananas feliat într-un blender cu una sau două bucăți de ghimbir, amestecați și serviți-l la rece, fără strecurare și fără a adăuga zahăr. De asemenea, puteți adăuga mentă și gheață pentru a face sucul mai gustos.

Limonadă de ghimbir

Pentru zilele mai calde, o opțiune excelentă este de a face limonadă de ghimbir, care are beneficii de slăbit.

Ingrediente

1 litru de apă; 4 lămâi; 5 g de ghimbir, ras sau măcinat.

Sucul de la cele patru lămâi se pune într-un vas împreună cu apa și ghimbirul. Lăsați amestecul să stea la frigider timp de cel puțin 30 de minute. Consumați limonada pe parcursul zilei, de exemplu, ca înlocuitor pentru un litru de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel