Grăsimile, posibil să nu fie chiar așa de dăunătoare pe cât se crede

Angela Sabău |
Data publicării:
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline

Un studiu care a analizat dieta unor persoane vârstnice a ajuns la o concluzie mai mult decât surprinzătoare, privind grăsimile.

Oamenii de știință continuă să exploreze echilibrul corect dintre carbohidrați și grăsimi în diete. Dar pentru adulții în vârstă supraponderali sau obezi, un studiu recent a constatat că o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi ar putea oferi beneficii speciale pentru sănătate.

Rezultatele au fost publicate online în Nutrition and Metabolism.
Cercetătorii au cerut unui grup de 40 de adulți obezi, cu vârste cuprinse între 60 și 75 de ani, să urmeze o dietă de opt săptămâni în care 10% din calorii provin din carbohidrați, 25% din proteine ​​și 65% din grăsimi.

Sursele de carbohidrați au inclus verdeață cu frunze verzi, legume fără amidon, unele fructe și cereale bogate în fibre. Aportul de proteine ​​a constat din ouă, pește, carne de porc și de pasăre.

Alimentele care conțin grăsimi includ ulei de măsline, ulei de cocos, uleiuri de nuci, unt de nuci, brânză, lapte de cocos și avocado.

Comparativ cu un grup de control, grupul cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut ridicat de grăsimi a pierdut mai multă grăsime viscerală (grăsimea ascunsă profundă din jurul organelor abdominale). De asemenea, au avut o scădere mare a rezistenței la insulină și și-au îmbunătățit nivelul de colesterol.

Aceste modificări sunt legate de un risc mai mic de accident vascular cerebral, diabet și boli de inimă, notează health.harvard.edu. Deși beneficiile pe termen lung ale acestei diete sunt necunoscute, reducerea consumului de carbohidrați ar putea fi o modalitate prin care adulții mai în vârstă să-și înceapă eforturile de scădere în greutate și să-și îmbunătățească sănătatea în moduri pe care nu le arată întotdeauna scara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel