Hipertensiune: dietele care te ajută să-ți scazi tensiunea

Florina Pop / 08 iun 2020 / 07:58
Alimentele și fructele care conțin vitamina C nu trebuie fierte sau gătite
Alimentele și fructele care conțin vitamina C nu trebuie fierte sau gătite

Medicii nutriționiști recomandă o dietă bogată în fructe și legume pentru scăderea hipertensiunii.

Specialiștii sfătuiesc oamenii cu hipertensiune să mănânce o dietă bogată în fructe, legume și carne albă. Și să aibă mare grijă la sare, dar și să citească etichetele produselor pe care le cumpără. Experții de la Asociația Americană a Inimii includ în dieta care reduce hipertensiunea: fructele, legumele, cerealele integrale, lactatele cu conținut scăzut de grăsimi, păsările de curte, pește (fără piele), nuci, leguminoase, uleiurile vegetale non-tropicale. Aceștia susțin limitarea grăsimilor saturate și trans, sodiu, a cărnii roșii, dulciurilor și a băuturilor îndulcite cu zahăr.

O dietă special gândită pentru reducerea hipertensiunii este DASH. Aceasta limitează carnea roșie, dulciurile și grăsimile trans. Un plan cu alimentele recomandate în dieta DASH puteți citi pe larg într-un articol al DC Medical, AICI.

Alte diete care au efecte positive asupra sănătății cardiovasculare AICI. Iar de ce iaurtul, peștele, semințele, sfecla, usturoiul și rodiile reduc tensiunea arterială crescută puteți citi AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy