Hipertensiune: dietele care te ajută să-ți scazi tensiunea

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimentele și fructele care conțin vitamina C
Alimentele și fructele care conțin vitamina C

Medicii nutriționiști recomandă o dietă bogată în fructe și legume pentru scăderea hipertensiunii.

Specialiștii sfătuiesc oamenii cu hipertensiune să mănânce o dietă bogată în fructe, legume și carne albă. Și să aibă mare grijă la sare, dar și să citească etichetele produselor pe care le cumpără. Experții de la Asociația Americană a Inimii includ în dieta care reduce hipertensiunea: fructele, legumele, cerealele integrale, lactatele cu conținut scăzut de grăsimi, păsările de curte, pește (fără piele), nuci, leguminoase, uleiurile vegetale non-tropicale. Aceștia susțin limitarea grăsimilor saturate și trans, sodiu, a cărnii roșii, dulciurilor și a băuturilor îndulcite cu zahăr.

O dietă special gândită pentru reducerea hipertensiunii este DASH. Aceasta limitează carnea roșie, dulciurile și grăsimile trans. Un plan cu alimentele recomandate în dieta DASH puteți citi pe larg într-un articol al DC Medical, AICI.

Alte diete care au efecte positive asupra sănătății cardiovasculare AICI. Iar de ce iaurtul, peștele, semințele, sfecla, usturoiul și rodiile reduc tensiunea arterială crescută puteți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel