Intoleranța la lactoză. Ce alimente trebuie evitate

Intoleranța la lactoză poate fi foarte neplăcută și necesită o atenție mai mare la alimentație. În general, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză.
Intoleranța la lactoză, dacă este prezentă, variază de la o persoană la alta, spune Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi din S.U.A., potrivit medicinenet.com. Simptomele sunt adesea crampe abdominale, balonare, diaree sau constipație, greață.
Pentru mulți, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză consumată în alimente sau băuturi lactate. Însă o persoană cu intoleranță la lactoză trebuie să determine care este cantitatea de lactoză pe care o poate suporta.
Astfel, dacă după consumul unui pahar cu lapte – de exemplu - apare senzația de disconfort, următoarea perioadă vor trebui evitate alimentele lactate, urmând apoi un consum mai mic – o jumătate de pahar de lapte – pentru a se putea stabili care este cantitata pe care organismul o suportă.
Dar mai întâi trebuie să știți dacă în alimentele pe care urmează să le consumați este lactoză. Agenția menționează aceste alimente care indică prezența lactozei:
Lapte (indiferent de la ce animal provine, vacă, oaie sau capră)
Lactoză
Zer
Brânza de vacă
Subproduse din lapte
Lapte praf
Lapte praf degresat
Este bine de știut că aceste alimente conțin lactoză, în special pentru perosanele care suferă de intoleranță. Însă, pentru a stabili dacă suferă de această afecțiune, este necesar un consult medical.
-
-
-
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă17.10.2025, 18:58
-
-
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.