Intoleranța la lactoză. Ce alimente trebuie evitate

Angela Sabău |
Data publicării:
Lapte
Lapte

Intoleranța la lactoză poate fi foarte neplăcută și necesită o atenție mai mare la alimentație. În general, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză.

Intoleranța la lactoză, dacă este prezentă, variază de la o persoană la alta, spune Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi din S.U.A., potrivit medicinenet.com. Simptomele sunt adesea crampe abdominale, balonare, diaree sau constipație, greață.

Pentru mulți, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză consumată în alimente sau băuturi lactate. Însă o persoană cu intoleranță la lactoză trebuie să determine care este cantitatea de lactoză pe care o poate suporta.

Astfel, dacă după consumul unui pahar cu lapte – de exemplu - apare senzația de disconfort, următoarea perioadă vor trebui evitate alimentele lactate, urmând apoi un consum mai mic – o jumătate de pahar de lapte – pentru a se putea stabili care este cantitata pe care organismul o suportă.

Dar mai întâi trebuie să știți dacă în alimentele pe care urmează să le consumați este lactoză. Agenția menționează aceste alimente care indică prezența lactozei:

Lapte (indiferent de la ce animal provine, vacă, oaie sau capră)

Lactoză

Zer

Brânza de vacă

Subproduse din lapte

Lapte praf

Lapte praf degresat

Este bine de știut că aceste alimente conțin lactoză, în special pentru perosanele care suferă de intoleranță. Însă, pentru a stabili dacă suferă de această afecțiune, este necesar un consult medical.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel